Guvernul va introduce stimulente fiscale pentru producerea şi cumpărarea maşinilor electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volt, prima maşină electrică produsă de Chevrolet
Volt, prima maşină electrică produsă de Chevrolet

Guvernul vrea să încurajeze achiziţiile de maşini electrice, prin introducerea unui pachet de stimulente, dedicat atât cumpărătorilor, cât şi producătorilor.

Prin urmare, Guvernul va lua măsuri de stimulare financiară pentru:

 * achiziţia de vehicule electrice (cum ar fi acordarea unei "prime ecologice");

 * încurajarea şi realizarea infrastructurii de încărcare necesară exploatării vehiculelor electrice (acordarea unei prime sau deducerea cheltuielilor din impozitul pe profit);

 * dezvoltarea producţiei de vehicule electrice şi componente în România (prin scheme de ajutor se stat sau ajutor de minimis).

De asemenea, vor fi introduse şi măsuri de atragere a investiţiilor străine directe pentru fabricarea automobilelor electrice şi a componentelor acestora în România, au declarat pentru Mediafax, surse oficiale.

"Odată cu intrarea pe piaţă a autovehiculelor electrice, consumatorii trebuie să poată să înceapă să le încarce, fiind necesar să le fie puse la dispoziţie puncte de încărcare accesibile public, pentru a răspunde nevoii consumatorilor de a încărca bateriile. Pentru realizarea unei reţele adecvate de încărcare cu energie electrică vor fi necesare investiţii semnificative şi definirea standardelor privind siguranţa, interoperabilitatea şi plata", afirmă sursele.

Ca şi avantaje sunt indicate eficienţa energetică (motoarele electrice convertesc circa 75% din energia chimică generată de baterii în putere transmisă la roţile autovehiculului, în timp ce motoarele cu ardere internă convertesc numai aproximativ 20% din energia înmagazinată în carburantul convenţional), poluarea redusă, performanţe superioare (motoarele electrice permit o funcţionare fără zgomot şi mai uniformă şi necesită o întreţinere mai redusă decât motoarele cu ardere internă), autonomia de deplasare (autonomia autovehiculelor electrice este de 1-3 ori mai mică decât a autovehiculelor cu motoare cu ardere internă).

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite