Golf VI vine în România din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volkswagen a decis să facă publice detaliile oficiale privind noul Golf VI, după ce au apărut în presă mai multe fotografii spion. Prezentarea oficială a modelului era programată pentru

Volkswagen a decis să facă publice detaliile oficiale privind noul Golf VI, după ce au apărut în presă mai multe fotografii spion. Prezentarea oficială a modelului era programată pentru sfârşitul acestei luni, înainte de Salonul Auto de la Paris.

Comercializarea autoturismului, despre care se spune că are potenţial de a deveni cel mai celebru hatchback, va începe din octombrie cu Europa, inclusiv România, potrivit site-ului Worldcarfans.

Noul model va fi mai scump decât Golful V. Pe piaţa din Germania, de exemplu, varianta de bază a VW Golf VI va costa aproximativ 16.500 de euro, cu circa 2.500 de euro mai mult decât modelul anterior.

Mai sportiv decât celelalte Golfuri

Noul Golf este mai sportiv în comparaţie cu generaţiile trecute, potrivit constructorului german, citat de Worldcarfans.com. "Este mai accentuat, mai tridimensional faţă de predecesorul său, cu linii precise şi bine conturate", a declarat Walter de Silva, şeful departamentului de design de la VW.

În privinţa siguranţei, Golf VI va avea un sistem ESP (Electronic Stability Program) îmbunătăţit cu un răspuns mai fin, şapte airbag-uri (inclusiv unul pentru protecţia genunchilor), o mai bună absorbţie a şocului în cazul unui impact şi un sistem care detectează dacă centurile de siguranţă din spate sunt folosite de pasageri.

Golf VI va fi oferit cu două noi propulsoare diesel TDI de 2.0 litri, care dezvoltă 110 şi 140 cai putere.

Motoarele pe benzină vor fi disponibile în patru variante care dezvoltă 80 CP, 102 CP, 122 CP şi 160 CP.

Consumul de combustibil a fost îmbunătăţit şi el, cu până la 28%. Astfel, în cazul motoarelor diesel de 110 CP, acesta este de numai 4,5 litri la suta de kilometri parcurşi.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite