General Motors va închide Saab, după ce şi negocierile cu Spyker au eşuat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorul auto american General Motors a anunţat că va sista activitatea subsidiarei suedeze Saab după ce vânzarea planificată a fost anulată din cauza "anumitor probleme" ce au intervenit în negocierile cu ofertantul olandez Spyker Cars, scrie Bloomberg.

GM  precizează, prin intermediul unui comunicat, că oprirea activităţii nu înseamnă falimentul sau lichidarea forţată a Saab, iar compania suedeză îşi va onora, probabil, datoriile, inclusiv cele către furnizori.

Grupul auto american General Motors a căutat până în prezent un nou cumpărător pentru constructorul auto suedez Saab, după eşecul vânzării către grupul Koenigsegg.

Vânzarea Saab depindea, însă, şi de acordarea de către Suedia a unei garanţii de stat pentru un împrumut de 400 milioane euro de la BEI, ce trebuie aprobată şi de UE, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Spyker, care produce automobile sport pe care le vinde la preţul de 235.000 dolari bucata, a negociat în ultimele două săptămâni un acord cu GM.

În acelaşi timp, GM a ajuns la un acord cu firma chineză Beijing Automotive Industry Holding Co (BAIC) pentru a-i vinde unele tehnologii ale modelelor Saab 9-3 şi 9-5, a anunţat luni grupul chinez.

Saab se numără printre cele patru mărci de care GM vrea să se despartă pentru a se concentra pe mai departe doar pe brandurile Chevrolet, Buick, GMC şi Cadillac. Până acum, GM a renunţat la Pontiac şi Saturn şi a ajuns la un acord pentru vânzarea diviziei Hummer către compania chineză Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite