General Motors îşi diversifică opţiunile de vânzare a Opel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi compania canadiană Magna era dată, până de curând, ca sigur şi unic cumpărător al Opel, General Motors caută noi oferte de cumpărare a diviziei germane.

Grupul chinez BAIC şi-a manifestat interesul pentru achiziţia Opel, relatează NewsIn, după ce reprezentanţii consiliului societăţii fiduciare ce administrează divizia germană a General Motors (GM) au declarat că aşteaptă şi alte oferte. Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care, la sfârşitul lunii mai, guvernul german a anunţat un plan de salvare a companiei Opel, deţinută de GM, ce prevedea cesiunea unei participaţii de 55% din capital către firma canadiană Magna.

Ultimele informaţii arată, însă, că o delegaţie a producătorului auto chinez BAIC se va întâlni, săptămâna viitoare, cu responsabilii Opel. În acest sens, compania chineză a obţinut şi accesul la actele contabile ale producătorului german. Potrivit cotidianului Handelsblatt, accesul la datele financiare ale Opel a fost obţinut şi de Ripplewood, prin holdingul RHJ International.

"Toţi cei interesaţi trebuie să aibă acces egal la informaţii", a declarat Irwin, reamintind că scrisoarea de intenţie semnată cu producătorul canadian de piese de schimb Magna, susţinut de investitori ruşi, nu are un caracter contractual. "Suntem în discuţii cu mai mulţi ofertanţi. Negocierile sunt deschise", a confirmat un purtător de cuvânt al GM.

Luni, agenţiile de presă străine relatau că producatorul canadian Magna International ar putea prelua Opel până la 15 iulie 2009. Astfel, Magna urma să deţină divizia germană a GM prin preluarea pachetului majoritar de acţiuni.

"A fost o înţelegere potrivit căreia părţile Magna şi GM ar trebui să fie suficient de avansate în negocieri, astfel încât până la 15 iulie să ajungă la o concluzie care să stea la baza unui contract", a declarat, în 22 iunie, o sursă apropiată negocierilor. Însă oficialii Magna şi ai GM nu au comentat asupra datei vehiculate.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite