GM vinde Saab companiei Spyker

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, în România, s-au vândut doar 40 de maşini Saab
Anul trecut, în România, s-au vândut doar 40 de maşini Saab

Grupul auto american General Motors (GM) a ajuns, astăzi, la un acord cu producătorul olandez de maşini de lux Spyker pentru vânzarea diviziei suedeze Saab, relatează AFP, citând postul de televiziune CNBC.

UPDATE: Tranzacţia se va încheia la mijlocul lunii februarie, iar olandezii vor plăti pentru Saab 74 de milioane de dolari în numerar şi încă 400 de milioane de euro dintr-un împrumut de la Banca Europeană pentru Investiţii cu sprijinul guvernului suedez, potrivit marketwatch.com.

Olandezii vor crea o nouă companie intitulată Saab Spyker Automobiles.

"GM a sperat întotdeaună să găsesacă o soluţie pentru Saab pentru a evita căderea brand-ului", a declarat Nick Reilly, preşedinte GM Europa. "Sunt foarte mulţumit că am putut ajunge la o asemenea concluzie, care va conserva locurile de muncă din Suedia, dar şi din altă parte", a mai spus el.

Autoritatea olandeză de reglementare a pieţei financiare a suspendat, astăzi, de la tranzacţionare acţiunile Spyker, la bursa din Amsterdam, în aşteptarea unui anunţ oficial.

General Motors a anunţat, la 18 decembrie 2009, că va închide divizia Saab, la care lucrează 3.400 de angajaţi, în Suedia, în contextul în care nu existau oferte concrete pentru preluare.

Spyker este deţinută în proporţie de 30% de grupul financiar rus Convers, controlat de miliardarul Vladimir Antonov, iar o participaţie de 25% aparţine fondului suveran Mubadala Development Company din Abu Dhabi.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite