Formula 1 s-a înghesuit într-un Renault Clio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renault România a găsit de cuviinţă să aibă două variante sportive ale aceluiaşi model. Astfel, pe lângă Clio Sport există acum şi Clio F1, cu un comportament sportiv accentuat,

Renault România a găsit de cuviinţă să aibă două variante sportive ale aceluiaşi model. Astfel, pe lângă Clio Sport există acum şi Clio F1, cu un comportament sportiv accentuat, datorită soluţiilor tehnice derivate direct din competiţii. Dotat cu şasiul "Cup", Clio F1 R27 stoarce toată vlaga din cei 200 CP ai motorului aspirat de 2.0 litri.

Clio F1 este creaţia Renault Sport Technologies şi are şasiul coborât cu 7 milimetri în raport cu varianta Sport, reuşind să-şi îmbunătăţească performanţele în viraje, centrul de greutate fiind mai jos. Pe un tur de circuit asta înseamnă 0,2 secunde mai repede la fiecare kilometru parcurs. Caroseria este mai rigidă cu 27% la puntea faţă şi cu 30% la puntea spate.

La fel ca în cazul maşinilor de competiţie dezvoltate de Renault Sport, procesul de producţie este adaptat specificului acestei versiuni sportive, având garanţia unui standard de calitate mai ridicat.
Pentru un astfel de model încă nu trebuie să aşteptaţi cu lunile, pentru că Renault România are câteva modele pe stoc. Preţul pentru un Clio îmbrăcat în "haine" sport este de 21.339 de euro, cu TVA.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite