Ford a deschis o schemă de plecări voluntare pentru angajaţii sindicalizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Un număr de 41.000 de angajaţi ai constructorul auto american Ford Motor, prezent şi în România, se pot înscrie pe o schemă de plecări voluntare, însă compania a precizat că nu are o ţintă specifică privind numărul de salariaţi pe care ar vrea să-l elimine în acest mod, relatează AFP.

Directorul general al Ford, Alan Mulally, îi asigura vineri pe jurnalişti că situaţia Ford ar urma să se îmbunătăţească. "Suntem, în prezent, în mod clar pe calea spre rentabilitate", declara Mulally, precizând că "suntem probabil în cea mai bună situaţie de până acum".

Angajaţii care pot beneficia de o pensionare anticipată vor primi stimulente de la 20.000 la 40.000 dolari şi un tichet pentru cumpărarea unei maşini în valoare de 25.000 dolari sau alţi 20.000 în plus în numerar. În schimb, cei care nu pot pleca la pensie vor primi o sumă forfetară de 50.000 dolari şi un tichet de cumpărături de 25.000 dolari pentru o maşină ori 20.000 dolari în plus în numerar.


Ford este singurul dintre cei trei mari constructori auto americani care nu a apelat la fonduri publice la momentul de vârf al crizei, însă are nevoie să-şi reducă datoriile pe termen lung, care le depăşesc în prezent pe cele ale grupurilor concurente General Motors şi Chrysler.

Ford este prezent în România prin fabrica de automobile de la Craiova, unde a demarat în acest an producţia de vehicule comerciale.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite