Fiat Panda, lansat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoitalia a lansat în România a treia generaţie a Fiat Panda. Prețul de pornire al mașinii este de 9.950 Euro cu TVA pentru motorizarea 1.2 69 CP Pop.

Noul Panda va fi disponibil în trei versiuni de echipare (Pop, Easy și Lounge) şi va dispune iniţial de 3 motorizari: 1.2 69 CP, 1.3 Multijet 75 CP şi deja renumitul 0.9 TwinAir 85 CP, un propulsor eficient, de încredere, economic şi cu o remarcabilă doză de agresivitate, motive pentru care a primit şi titlurile de International Engine of the Year 2011 si Best Green Engine 2011. Consumul de combustibil ajunge la doar 3,9 l/100 km în ciclul mixt pentru motorul Multijet, 4,2l/100 pentru motorul pe benzină TwinAir şi 5,2 pentru cel de 69 CP.

Până la sfârşitul anului gama va fi completată de motorul 0.9 TwinAir 65 CP şi, tot în a doua parte a anului, va fi lansată pe piaţă şi versiunea 4x4.

Echiparea standard Pop include în dotarea standard 4 airbag-uri, ABS+EBD, închidere centralizată, servodirecție electrică Dual Drive, Smart Fuel System.
Noul model are 365 cm lungime, 164 laţime și 155 cm înălţime şi unul dintre cele mai încăpătoare portbagaje din clasa: 225 litri ce pot deveni 260 sau 870 cu spătarul banchetei rabatat.

Designul este tipic italian, cu linii şi unghiuri rotunjite. Interiorul, schimbat complet, urmează linia estetică a unghiurilor rotunjite şi impune un tablou de bord foarte modern, cu display central şi o consolă bine organizată, ergonomică si materiale de interior de foarte bună calitate.

Gama de culori este vastă şi foarte permisivă în privinţa cromaticii, constând în 10 culori de exterior și 9 pentru interior.

Un alt argument forte este faptul că interiorul Noului Panda poate fi personalizat în funcţie de preferinţe si necesităţi: cu 4 sau 5 locuri, cu bancheta spate rabatabilă sau divizată 50/50 sau 60/40. Scaunul pasagerului poate fi de asemenea rabatat, în aşa fel încât în Noul Panda se pot transporta obiecte cu lungimea de până la 2 metri, un record în categoria sa. Spaţiile de depozitare sunt de asemenea numeroase, utile și bine amplasate.

Printre inovaţiile pe care Fiat Panda le aduce în premieră în segmentul A se numără sistemul de siguranţă Low Speed Collision Mitigation (LSCM), prin intermediul căruia se atenuează impactul unei coliziuni la viteze mici, un aspect deosebit de important pentru un city car, dar şi sistemul Smart Fuel prin care este prevenită, printre altele, posibilitatea alimentării cu un combustibil greşit.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite