Ferrari renunţă la numele monopostului după scandalul cu Ford

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ferrari a schimbat numele monopostului său pentru sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Formula 1 din F150 în F150th Italia. Decizia a fost luată după ce Ford a dat Ferrari în judecată pentru încălcarea unei mărci înregistrate.

Denumirea monoposturilor este "nomenclatura unui proiect de cursă şi sunt legate de o ordine cronologică ce are o bază tehnică sau, în cazuri excepţionale, de evenimente speciale",  a explicat Ferrari. F150 este dedicat celei aniversării a 150 de ani de la unificarea Italiei.

"Pentru a arăta buna sa credinţă şi faptul că actele sale sunt complet corecte, Ferrari a decis să asigure că versiunea abreviată va fi înlocuită cu versiunea integrală, aceea de Ferrari F-150e Italia. Numele F150 nu a fost şi nu va fi niciodată folosit pentru un produs disponibil pentru cumpărare. Cu siguranţă nu va exista o producţie în serie de monoposturi", a anunţat Ferrari într-un comunicat.

Reamintim că, Ford a dat în judecată Ferrari pentru încălcarea unei mărci înregistrate după ce noul monopost de Formula 1 "F150". Ford foloseşte aceast nume pentru camioneta F-150, cel mai bine vândut autovehicul din Statele Unite.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite