FOTOGALERIE Un Ferrari GTO construit pentru Stirling Moss a devenit cea mai scumpă maşină din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai scump automobil vândut vreodată: Ferrari 250 GTO
Cel mai scump automobil vândut vreodată: Ferrari 250 GTO

 Un Ferrari 250 GTO construit pentru pilotul legendar Stirling Moss a devenit cea mai scumpă mașină din lume. Este un exemplar din 1962 și, conform Bloomberg, a fost vândut de curând la licitație pentru suma record de 35 milioane dolari.

CLICK PE POZE PENTRU FOTOGALERIE!

image

Este unul dintre cele opt maşini Ferrari vândute în ultimele şase săptămâni pentru un total de 120 de milioane de euro. Dealerul care a vândut maşina, spune că "Dacă cineva vrea să vândă un 250 GTO acum, îi găsesc cumpărător în 30 de secunde".

Acesta a reuşit să depăşească vechiul record de 32 milioane dolari stabilit tot de un Ferrari 250 GTO din 1964 și pe cel de peste 30 milioane dolari plătiți pentru un Bugatti Type 57SC Atlantic în 2010.

Vezi pe Forbes.ro fotografii şi imagini filmate de la cea de-a 40-a ediție a celebrei curse de 24 de ore de la Nürburgring

Ferrari-ul 250 GTO a fost construit pentru pilotul britanic Stirling Moss. Acesta nu a mai putut să concureze cu acest automobil datorită unui accident suferit în aprilie 1962. Chiar și așa, acest exemplar are o istorie încărcată și câteva victorii trecute în dreptul său. A concurat în ediția din 1962 a cursei de 24 de ore de la Le Mans, dar nu a ajuns la final.

Acesta are o culoare unică - lime, iar preţul său s-a apreciat de la an la an.

Noul cumpărător este omul de afaceri de origine olandeză Eric Heerema, proprietar al unei podgorii din Sussey, sudul Angliei.

Vezi pe Forbes.ro cum se comportă pe circuit noul Porsche Boxster

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite