Faruri full-LED

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Audi A8 are în momentul de faţă cea mai avansată tehnologie de iluminare nocturnă. LED-urile sunt viitorul în domeniu
Audi A8 are în momentul de faţă cea mai avansată tehnologie de iluminare nocturnă. LED-urile sunt viitorul în domeniu

Audi este primul constructor de automobile care foloseşte farurile cu tehnologie full-LED.

Mai exact, luminile pentru rularea pe timp de zi, faza scurtă şi faza lungă au la bază LED-uri şi nu becuri cu descărcare în gaz. Cu o temperatură a culorii de 5.500 grade Kelvin, diodele electroluminiscente nu necesită întreţinere şi sunt garantate pe viaţă.

Led-urile, mai eficiente

Eficienţa LED-uri este de 4 ori mai mare decât cea a becurilor cu halogen, faza scurtă, spre exemplu, consumând doar 40 W pentru întreaga unitate optică. Adică mai puţin şi decât farurile cu xenon folosite pe modelele Audi actuale.

În cazul lui A8, cel mai nou model Audi, faza scurtă este formată din zece module individuale care sunt poziţionate sub forma unui arc. Acolo sunt localizate 22 de LED-uri de culoare albă şi 22 de culoare galbenă, ce servesc drept lumini pentru rularea pe timp de zi dar şi pentru semnalizare.

Deasupra arcului sunt localizate alte LED-uri care, împreună cu un sistem de reflexie, servesc drept fază lungă.

O funcţie de asistenţă este responsabilă pentru comutarea între faza de drum şi cea lungă, în timp ce o serie de LED-uri adiţionale generează lumina necesară pentru rularea pe timp de noapte pe drumurile unde se ating viteze ridicate, cum ar fi pe autostradă.

De asemenea, sistemul de iluminare adaptivă măreşte vizibilitatea la intrarea în intersecţii şi în viraje. Pentru funcţionarea optimă, un ventilator şi un material absorbant de căldură moderează temperatura fiecărui bloc optic. 

Auto



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite