Familii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Industria auto începe să pună accent tot mai mare pe familii. Şi nu familiile care au fondat aceste firme - gen Peugeot, Ford sau Agnelli. Ci electro-familii. Ford a anunţat că nu va lansa doar Focus electric, dar o întreagă familie de maşini verzi bazate pe platforma compactă a Focusului.

Chevy Volt este vedeta incontestabilă a Americii, dar este departe de a fi „home alone". GM ne spune că tehnologia Voltec va echipa o întreagă familie. Pe moment, ştim de Opel Ampera, dar curând vin şi alte „rude".Însă cea mai spectaculoasă familie este Prius. Toyota a decis, cel mai cunoscut hibrid al planetei să nu mai rămână în familia actuală. Este, nu-i aşa, momentul să-şi întemeieze propria familie cu încă trei membri. Prius C va fi un hibrid mai mic, cu 4 locuri, ce va fi lansat la începutul lui 2012 şi va avea cel mai mic consum de benzină din lume. Prius V este un crossover cu un portbagaj mai mare cu 60% faţă de Prius-ul „originar" şi va avea cel mai mic consum de combustibil comparat cu orice alt SUV / crossover din lume. În fine, mult aşteptatul Prius Plug-in mai aşteaptă puţin - până în 2012- şi vine cu o autonomie pur electrică de 20 km pe care îi obţine din o oră şi jumătate de stat în priză.

Astfel, Prius devine un brand de sine stătător, dorit ca un simbol mondial al maşinilor verzi. Putem specula că japonezii vor veni şi cu un „new baby" pur electric până în 2014, parcă un pic cam târziu. După cum şi Prius Plug-in este cam întârziat - noi am publicat testul în premieră naţională în Forbes România acum peste un an de zile! Dar electro-familiile sunt noul fenomen în domeniul electrificării automobilului. Este dovada cea mai clară că avem de-a face cu un trend mondial ireversibil, şi nu o modă. Că aceste familii se vor înmulţi mai repede sau mai încet este disputabil. Începutul lui 2011 ne-a adus prima dovadă că automobilul se regrupează pe noi parametri de ... curent! 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite