Producătorii auto chinezi ajung la cele 4 stele EuroNCAP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Euro NCAP a testat al cincilea și ultimul lot de autoturisme lansate în 2011 și a prezentat rezultatele pentru cele 14 mașini.

Cinci modele au obținut doar patru stele. Interesant este că printre acestea se numără două modele chinezești, Geely Emgrand EC7 și MG6. Tot patru stele au obținut și Fiat Panda, Jeep Grand Cherokee, Jaguar XF și mașina electrică Renault Fluence ZE.

Chevrolet Malibu, Kia Rio, Mercedes-Benz B-Class și C-Class Coupe, Ranger Rover Evoque, Subaru XV, VW Beetle și VW up! au primit toate cele 5 stele. Clasarea lui VW up! se aplică și modelelor derivate Seat Mii și Skoda Citigo.

Cele 4 stele obținute de MG6 și Geely Emgrand EC7 arată dorința producătorilor chinezi de a-și îmbunătăți performanțele legate de siguranță pentru modelele vândute în Europa. Michiel van Ratingen, Secretarul General Euro NCAP spune ‘Aceste rezultate marchează un moment important pentru industria auto din China. E un semn clar că producătorii de acolo contruiesc pe baza experiențelor recente și investesc într-un grad de siguranță mai bun.

Surprinzător, sedanul electric Renault Fluence ZE a performat sub anticiparea de 5 stele, consemnând niște rezultate mai slabe la protecția pietonilor. Acest rezultat este asemănător cu cel obținut de Mitsubishi i-MiEV, dar sub competitori precum Nissan LEAF și Opel Ampera.

Fiat Panda a pierdut o stea deoarece nu primește sistemul ESC din echiparea standard, în ciuda faptului că acest sistem devine obligatoriu din 2012.
Jeep Grand Cherokee a înregistrat rezultate dezamăgitoare la protecția ocupanților copii. Euro NCAP cere producătorului american să facă cercetări prin care să caute soluții pentru îmbunătățirea acestei probleme.

Auto



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite