Duster este Autobest 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juriul format din jurnalişti din 15 state europene au declarat modelul fabricat la Piteşti drept cea mai potrivită maşină pentru pieţele emergente.

Dacia s-a impus cu un total de 863 de puncte în faţa celorlalte patru finaliste ale competiţiei aflată la a zecea ediţie. Locul al doilea i-a revenit lui Opel Meriva cu 822 de puncte, iar pe locul trei avem Renault Fluence cu 717 puncte. Citroën C3 s-a clasat al patrulea cu 654 de puncte, iar Kia Venga este al cincilea model, reuşind să aconteze 544 de puncte.

„Duster reprezintă best buy-ul regiunii, dacă nu al întregii Europe. Votul juriului nu a făcut decât să confirme statutul lui Duster, un model ce cunoaşte succesul pe toate pieţele importante ale continentului. A fost o competiţie dură în acest an, Opel Meriva fiind cel mai puternic contracandidat al Daciei", a precizat Ilia Seliktar, preşedintele juriului Autobest.   

Pentru decernarea titlului, membrii juriului trebuie să voteze luând în considerare 13 criterii, fiecare dintre ele acontând un anumit număr de puncte din totalul de 240 posibile.

Nisan Leaf, ecobest  

Ecobest, un alt premiu de tradiţie acordat de juriul Autobest, îi este acordat anul acesta lui Nissan leaf. „Este alegerea logică pentru un astfel de premiu. Este primul vehicul electric inteligent capabil să ruleze cu emisii zero, în condiţiile unei autonomii omologate de 175 de km.

Ecobest a fost primul premiu din industria europeană ce a recompensat aceste iniţiative ecologice din partea industriei. După zece ani suntem mândri de aprecierile venite din întreaga industrie, care consideră titlul ecobest drept cel mai relevant în materie de ecologie auto", a mai adăugat preşedintele Seliktar.

Cea de-a zecea ediţie a festivităţii de decernare a premiilor Autobest va avea loc în februarie 2011 la Bucureşti. Anul acesta este rândul României să găzduiască această gală a premiilor, după ce în anii precedenţi eveniemntul a avut loc la Sofia, Kiev, Istanbul şi Moscova. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite