Duster, în finala COTY

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacia Duster a fost votată în iunie 2010 de către un juriu de specialitate „Cel mai 4x4 Suv din România“
Dacia Duster a fost votată în iunie 2010 de către un juriu de specialitate „Cel mai 4x4 Suv din România“

Pentru prima oară în istoria modernă a automobilului românesc, un model accede în finala Car of The Year. Este o mare realizare, industria românească de profil nereuşind până acum un rezultat similar în istoria de 46 de ani a competiţiei.

Există vreo şansă ca Duster să câştige titlul? Dan Vardie, singurul reprezentant al României în Juriul European COTY ne explică: „A câştiga finala poate părea o misiune imposibilă.

Toate modelele vin cu argumente solide, care oferă fiecărui concurent o şansă importantă pentru a câştiga. Nu există o metodă simplă prin care se poate imagina o cale sigură spre succes. În fond, sunt 59 de jurnalişti reputaţi din 23 de ţări care votează ţinând cont de performanţele tehnice, dinamice, de marketing ale fiecărui model.

Contează şi imaginea brandului pe diverse pieţe. Mai mult, dincolo de «lupta» cu maşinile clasice din finală, Duster are de «luptat» şi cu maşina viitorului Nissan Leaf, primul EV - automobil electric inteligent - o comparaţie între aceste două automobile fiind extrem de greu de făcut. Misiunea Juriului COTY este una deosebit de dificilă, cea ce face şi mai interesantă competiţia europeană".

Prezenţa în finala

COTY vine la scurt timp după ce Duster a fost no­minalizat şi pe lista celor cinci finaliste ale juriului Autobest Among Emerging Markets. Este un juriu format din jurnalişti auto din Europa Centrală şi de Est care premiază automobilul best-buy comercializat în regiune.

Spre deosebire de COTY, unde contează inovaţia - nu neapărat cea tehnică -, la Autobest contează gradul de accesibilitate al maşinii respective faţă de posibilităţile pieţelor din Europa Centrală şi de Est. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite