Dealerii Skoda supăraţi pe Volkswagen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modelele Skoda sunt mai ieftine, dar la fel de bine echipate precum cele de la Volkswagen
Modelele Skoda sunt mai ieftine, dar la fel de bine echipate precum cele de la Volkswagen

Mărul discordiei este reprezentat de faptul că cei din conducerea grupului Volkswagen vor să repoziţioneze marca cehă sub cea din Wolfsburg. Conducerea grupului auto german consideră că modelele Skoda s-au apropiat prea mult, din punct de vedere al calităţii şi dotărilor, de Volkswagen. Motiv suficient pentru clienţii mărcii germane să piardă clienţi, în favoarea brandului ceh.

Mulţi preferă să cumpere o Skoa Fabia în loc de un Volkswagen Polo, sau un Superb în detrimentul unui Passat. Şi asta pentru că mărcii ceheşti sunt mai ieftine, dar calitatea e similară.

Drept urmare, grupul Volkswagen doreşte reducerea costurilor de producţie la Skoda, prin limitarea numărului de echipamente ce vor fi instalate pe maşini. În plus, anumite echipamente, care până acum erau în versiunea standard, nu vor mai putea fi comandate nici măcar ca dotare opţională. „Nu putem avea o Fabia la care panoul de instrumente să aibă o valoare mai mare decât la un Polo”, declara la salonul auto de la Paris, din acest an, Martin Winterkorn, preşedinte Volkswagen.

Thomas Peckruhn, şeful asociaţiei dealerilor Skoda contestă decizia grupului Volkswagen şi spune că marca cehă va pierde clienţi. El consideră că Skoda fură din clienţii Peugeot - Citroen, Renault şi Dacia şi mai puţin de la Volkswagen. El mai spune că dacă maşinile Skoda vor fi avea dotări mai sărace, clienţii vor fi dezamăgiţi.

Utilizarea platformelor tehnice la comun a dus la reducerea costurilor de producţie, însă cu un sacrificiu: canibalizarea. Cu un portofoliu de 200 de modele la cele nouă branduri, este aproape imposibil ca unele să nu se canibalizeze.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite