Dacia Sandero, pe locul 7 în topul fiabilităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Automobil-clubul German ADAC a publicat raportul în care prezintă cele mai fiabile maşini din 2010. Conform acestui document, Dacia Sandero ocupă poziţia a şaptea în clasa mică, după modele precum Mini, Peugeot 207 sau Mitsubishi Colt, dar înaintea altora precum Volkswagen Polo, Opel Corsa sau Renault Clio.

Din nefericire, Logan, celălalt produs Dacia luat în considerare în top, a ocupat doar poziţia 24 dintr-un total de 27 de modele. Principalele probleme amintite de clienţii Dacia Logan au fost defecţiuni ale unor senzori, ale farurilor, ale sistemului de injecţie, ale aprinderii şi ale pompei de combustibil.

Nemţii domină topul

Maşinile germane domină topul de fiabilitate. Brandurile teutone domină topurile la cinci dintre cele şase categorii de vehicule. Studiul ADAC are la bază reclamaţiile primite de la posesorii modelelor respective. Pentru a intra în clasament, un model trebuie să fi înregistrat cel puţin trei ani de comercializare pe piaţa germană şi, în măcar unul dintre aceştia, să fi fost vândut în peste 10.000 de exemplare.

În categoria supermini, cea mai fiabilă este Toyota Aygo, urmată de Fiat 500 şi Peugeot 107. În segmentul subcompacte, performanţele cele mai bune au fost realizate de Mini, Peugeot 207 şi Mitsubishi Colt. Categoria compactelor este dominată de BMW Seria 1, Audi A3 şi Peugeot 308. Cele mai bune maşini medii au fost BMW X3, Mercedes-Benz Clasa C şi BMW Seria 3. La categoria sedanuri executive, cel mai bine clasate au fost Audi A5, BMW Seria 5 şi Audi A6. Printre vehiculele comerciale, cele mai fiabile sunt VW Transporter, urmat de Mercedes-Benz Vito/Viano şi Fiat Ducato. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite