Dacia Lodgy se produce în Maroc. Francezii şi românii îi vor supraveghea pe muncitorii marocani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacia Lodgy (sursă foto: carmagazine.co.uk)
Dacia Lodgy (sursă foto: carmagazine.co.uk)

O nouă fabrică deschisă de francezii de la Renault în Maroc a început deja asamblarea monovolumelor low-cost Dacia Lodgy.

Producătorul francez a investit aproape un miliard de euro pentru a construi uzina care se doreşte a fi cea mai competitivă din punct de vedere al costurilor. Deschiderea fabricii, pentru care Renault a primit facilităţi serioase din partea regelui marocan, a redeschis în Franţa dezbaterea privind relocarea afacerilor, susţine publicaţia Les Echos.

Astfel, celor de la Renault le-a fost pus la dispoziţie un teren de 314 hectare şi un centru de formare profesională. De asemenea, un cost foarte scăzut va fi cel cu salariile: cei 2.000 de muncitori marocani vor primi un salariu maxim de 240 de euro pe lună.

Dacă totul merge bine, începând cu luna ianuarie, vor fi produse 30 de maşini pe oră. În afară de cei 2.000 de muncitori marocani proaspăt instruiţi, 230 de navetişti din Franţa şi din România vor lucra în noua fabrică marocană. Producţia totală este estimată la 170.000 de automobile în 2012, dar va putea creşte până la maxim 340.000 de automobile.

Jurnaliştii de la Les Echos comentează de asemenea posibila luptă "fratricidă" ce ar putea apărea între diferite modele ale Renault ţinând cont de preţul scăzut pe care îl va avea Dacia Lodgy, revista "Auto Plus" menţionând un preţ pentru versiunea de bază în jur de 10.000 de euro. Ei spun că Lodgy ar putea depăşi modelele Kangoo sau Granc Scenic la capitolul vânzări.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite