Dacia, printre cele mai fiabile şi mai necostisitoare maşini din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacia, marcă discount a grupului Renault, accede pentru prima oară la locul al treilea al podiumului maşinilor celor mai fiabile, potrivit anchetei anuale realizate de revista UFC - Que Choisir.

Pe primele două locuri figurează neîntrecutele mărci japoneze. În acest an, Daihatsu obţine un indice de fiabilitate de 96,02, în faţa lui Lexus care afişează un scor de 94,13. Aceste două mărci fac parte din grupul Toyota, scrie Agerpres.

Dacia, veche marcă românească cumpărată de Renault, avansează un scor de 92,61. Mai ales Dacia Logan MCV (break cu 5-7 locuri) îşi face o intrare remarcabilă adjudecându-şi locul al doilea în categoria maşinilor familiale, în spatele neuzabilei Honda Accord.

În fine, Dacia se clasează pe locul întâi între maşinile cele mai puţin costisitoare. Pe planul întreţinerii şi reparaţiilor, cheltuielile anuale pentru ea se cifrează la 130 de euro, în timp ce ele sunt de 229 şi 230 euro pentru următoarele două clasate, Mazda şi Ford, alte maşini care figurează printre cele mai puţin scumpe.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite