Dacia a oprit producţia pentru două zile. Care sunt motivele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi angajaţii uzinei Dacia de la Piteşti au fost trimişi acasă pentru două zile
Toţi angajaţii uzinei Dacia de la Piteşti au fost trimişi acasă pentru două zile

Angajaţii uzinei Dacia de la Piteşti au fost trimişi acasă pentru zilele de 30 martie şi 2 aprilie, mesajul fiind transmis salariaţiilor prin sistemele de comunicare internă, potrivit unor surse din piaţă. Conducerea justifică această decizie din cauza scăderii comenzilor.

În cele două zile, angajaţii vor fi plătiţi cu 85% din salariu, decizia administraţiei fiind discutată cu sindicatele.

Salariaţii spun că administraţia nu le-a explicat motivul deciziei.

Conducerea companiei spune că măsura a fost luată din cauza scăderii comenzilor, potrivit economica.net.

"Comenzile pentru Dacia au scăzut în ultimele luni din 2011 şi în primele luni din 2012. În acest context, este necesar ca Uzinele Dacia să îşi adapteze programul de producţie la nivelul comenzilor. Astfel, fabricaţia de vehicule este oprită vineri, 30 martie şi luni, 2 aprilie 2012. Anumite sectoare din Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia vor fi oprite pentru una sau mai multe zile în perioada 28 martie – 2 aprilie. Salariaţii care vor rămâne la domiciliu în perioada 28 martie-2 aprilie vor fi plătiţi cu 85%, conform Contractului Colectiv de Muncă, şi nu li se vor reţine tichetele de masa", au declarat reprezentanţii producătorului auto.

Vânzările de automobile Dacia s-au ridicat, anul trecut, la 343.000 de unităţi, dintre care 160.000 de unităţi au fost SUV-uri Duster. Principalele pieţe ale mărcii româneşti au fost Franţa, Germania şi Italia. Chiar dacă este lider pe piaţa românească, Dacia a vândut, la noi, de trei ori mai puţine maşini decât în Franţa.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite