VIDEO Dacia Duster are probleme în viraje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările Dacia Duster sunt mulţumitoare pentru Renault, în contextul în care, în ultimele luni, clienţi din întreaga Europă s-au înscris pe liste lungi, în aşteptarea maşinii dorite.

Cu toate acestea, Duster are o mică problemă, după cum scriu cei de la Autoevolution, ieşită la iveală în urma efectuării unui test asemănător celui făcut de nemţi acum câţiva ani, când au răsturnat un Logan.

Cei de la ANWB (club auto olandez, similar celebrului ADAC din Germania), au vrut să vadă cum se descurcă Duster la încercarea de a evita un obstacol, la o viteză de 65 km/h. În acest sens, au fost efectuate două teste, cu versiuni diferite ale maşinii.

Prima variantă testată a fost maşina cu tracţiune integrală, 4X4, dotată cu ESP, iar a doua a fost cea cu tracţiune doar pe roţile din faţă, 4X2, fără ESP. Rezultate bune au fost înregistrate numai pentru prima versiune, în timp ce maşina 4x2, fără ESP, părea gata să se răstoarne (deşi nu a făcut-o), când una dintre roţile din spate s-a ridicat de pe şosea.

La scurt timp după efectuarea testului, cei de la grupul Renault au fost contactaţi pentru a oferi o explicaţie. Ei nu s-au arătat speriaţi de rezultat, oferindu-le clienţilor asigurări că Duster a fost proiectat astel încât să nu prezinte riscul rostogolirii. În plus,  reprezentanţii producătorului francez au declarat că fiecare versiune a maşinii va fi dotată cu ESP, până în martie 2011.

Câteva zile mai târziu, olandezii au repetat testul în prezenţa oficialilor francezi şi se pare că rezultatele nu au fost îngrijorătoare precum cele iniţiale, care ar fost afectate de temperatura dierită a asfaltului.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite