Cutie de viteze automată pe Dacia, doar la export

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii companiei spun că în România cererea pentru asemenea dotare este redusă Reprezentanţii Dacia spun că, cel mai probabil, cutia de viteze automată va fi montată pe viitorul SUV

Oficialii companiei spun că în România cererea pentru asemenea dotare este redusă

Reprezentanţii Dacia spun că, cel mai probabil, cutia de viteze automată va fi montată pe viitorul SUV al mărcii, ce va fi lansat pe piaţă abia în 2009.

Dacia ia în calcul introducerea de cutii de viteze automate pe gama Logan, însă o decizie concretă în acest sens va fi luată în momentul în care va exista cerere suficient de mare pentru această dotare, a declarat directorul de marketing al producătorului auto, Rafael Treguer.

Câţiva dealeri Dacia au declarat pentru ziarul "Adevărul" că în prezent nu există cerere pentru aşa ceva şi că transmisia automată nu intră nici măcar pe lista de opţionale, la Logan ori Sandero.

Utilizarea cutiei automate, în manual

Cei care visează la o transmisie automată pentru Dacia mai au de aşteptat ceva timp, şi, oricum, vor trebui să cumpere maşina de undeva din străinătate. Silviu Sepciu, şef serviciu relaţii cu presa de la Dacia, a declarat că cererea pentru astfel de cutii de viteze în România este extrem de redusă, ca atare, introducerea ei nu se justifică.

Sepciu a mai spus că în cazul în care modelele Dacia ar avea această opţiune, ar fi destinate exclusiv exportului. În manualul de utilizare al Dacia Logan restilizat există cinci pagini care fac referire la utilizarea cutiei de viteze automată, alături de fotografii cu schimbătorul de viteze al acesteia şi imagini cu indicatoarele de bord care afişează informaţii specifice acestui tip de cutie, cum ar fi treptele de viteză şi rularea în modul de iarnă.

Oficialii Dacia nu au precizat care va fi diferenţa de preţ în cazul în care un Logan sau un Sandero vor fi dotate cu transmisie automată. La modele Renault, un autoturism echipat cu o cutie automată este mai scump cu circa 1.000 de euro faţă de unul cu transmisie normală.

Cutie automată pe viitorul SUV Dacia

Există posibilitatea ca noua cutie de viteze automată să fie lansată odată cu SUV-ul pe care Dacia îl pregăteşte. SUV-ul fabricat la Mioveni are ca obiectiv principal atragerea clienţilor de la concurenţa sud-coreeană.

Avantajul SUV-ului de la Dacia va fi preţul, mai mic cu câteva mii de euro faţă de concurenţă.

Rafael Treguer a mai adăugat că în Franţa şi Italia, statele în care Dacia se comercializează cel mai bine, vânzările de maşini cu transmisie automată reprezintă 5% din totalul livrărilor, la fel ca în România.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite