Continental AG, profit mai mare cu 15%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din primii zece furnizori mondiali de componente pentru industria auto a raportat în al doilea trimestru al anului un profit operaţional de 477,9 milioane euro, cu 15% mai mare faţă de

Unul din primii zece furnizori mondiali de componente pentru industria auto a raportat în al doilea trimestru al anului un profit operaţional de 477,9 milioane euro, cu 15% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2006, informează Reuters.

Compania şi-a ridicat previziunile anuale pentru vânzări şi profit pentru anul acesta. La sfârşitul lunii iunie, datoriile nete ale companiei Continental au ajuns la 1,51 miliarde euro, în creştere faţă de primul semestru al anului trecut. Afacerile companiei au fost de 104 milioane euro în trimestrul al doilea al anului.

Continental AG a decis în iulie să preia divizia de electronice auto a Siemens, VDO, pentru suma de 11,4 miliarde euro. Siemens mai primise încă o ofertă pentru preluarea diviziei auto, de la compania americană TRW.

Grupul cu sediul central în oraşul german Hanovra este, pe plan mondial, al doilea producător de sisteme electronice de frânare şi al patrulea la producţia de anvelope. Continental AG are 87.000 de angajaţi în peste 100 de fabrici din 27 de ţări, iar vânzările grupului s-au apropiat anul trecut de 15 miliarde euro.

Compania Continental AG este prezentă şi în România, unde a investit peste 250 milioane euro între 2002 şi 2006, iar în acest an va investi circa 50 de milioane euro în cele trei divizii prezente. Continental AG are în momentul de faţă aproximativ 2.700 de angajaţi în România.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite