Compania Tata, cu ochii pe Jaguar şi Land Rover

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tata Motors, cea mai mare companie de automobile din India, s-ar putea afla în faza incipientă a evaluării unei oferte pentru preluarea mărcilor Jaguar şi Land Rover, deţinute, în prezent,

Tata Motors, cea mai mare companie de automobile din India, s-ar putea afla în faza incipientă a evaluării unei oferte pentru preluarea mărcilor Jaguar şi Land Rover, deţinute, în prezent, de Ford Motor, a relatat ziarul britanic "The Daily Telegraph".

Potrivit ediţiei online a cotidianului, compania indiană a cerut consilierilor, în ultimele două săptămâni, să înceapă evaluarea beneficiilor unei oferte comune pentru Jaguar şi Land Rover, pe care gigantul american, aflat într-o situaţie financiară dificilă, doreşte să le scoată la vânzare.

În cazul în care s-ar materializa, afacerea ar fi una dintre cele mai mari preluări indiene peste hotare, a mai scris "Daily Telegraph", care nu a dezvăluit sursa.

Grupul Tata a fost implicat, recent, în preluări importante în afara graniţelor, printre care şi achiziţia, în valoare de 9,95 miliarde euro, a companiei anglo-olandeză producătoare de oţel Corus, prin intermediul Tata Steel.

Conform unor surse, există toate şansele ca Tata Motors să fi semnat, în ultimele zile, un acord de confidenţialitate cu Ford. În afara grupului Tata, alţi producători auto ar putea fi interesaţi să oferteze. O licitaţie oficială ar putea atrage, de asemenea, fonduri private de investiţii.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite