Comentariul săptămânii: Spioni de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Vardie Coty România
Dan Vardie Coty România

Justiţia americană se pregăteşte de o condamnare de peste 20 de ani plus sancţiuni financiare impresionante, împotriva unui cuplu de americani de origine chineză.

Este vorba despre Yu Qin şi Shanshan Du, doi ingineri care au lucrat pentru General Motors. Aceştia au fost atât de impresionaţi de sistemul hibrid al lui Chevy Volt încât au copiat câteva mii de pagini din acest proiect. Şi cum nu erau băieţi proşti le-au transferat pe serverul firmei proprii Millenium Technology Internaţional după care şi-au făcut bagajele şi au plecat de la General Motors. La scurt timp, au contactat firma chineză Chery pentru ai propune vânzarea acestui secret industrial.

Se estimează că spionajul în cauză valorează cam 40 de milioane de dolari. Numai că fiind vorba de sistemul Hybrid al lui GM, chestiunea este extrem de sensibilă şi cei doi spioni de serviciu se „bucură" de toată atenţia justiţiei americane.

Nici Chery nu se află la primele cazuri de furt intelectual, după cum nici cei doi mici chinezi nu sunt atât de naivi precum ar putea să pară unora. China se află într-un avânt de dezvoltare cum nimeni pe pământ nu mai are. Piaţa are o creştere uriaşă - este deja cea mai mare de pe Terra -, iar industria locală se dezvoltă de-a dreptul apocaliptic. Desigur, cu ajutorul producătorilor consacraţi. China este înnebunită după tehnologii, dar - mai ales - după patente.

Odată dobândite acestea, nu vor mai avea nevoie de nici un producător american, european sau japonez. Vor deveni suverani, independenţi şi suficienţi - că plini de bani sunt deja. Iar ceilalţi se vor întoarce acasă cu buzunarele şi cu serverele goale.
Vorba francezului:C'est la vie, comme toujours parşivă!

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite