Comentariul săptămânii: Polo mic, dar voinic!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce anul trecut, mult mai galonatul Golf nu a reuşit să impresioneze Juriul European COTY, anul acesta micuţul Polo a venit cu marea performanţă.

Noua „Car of the Year" reprezintă o chintesenţă a filozofiei germane din Wolfsburg. Nemţii de la VW au încorporat toată tehnologia posibilă la bord pentru a face o maşină extrem de competentă.

Este şi ceva mai puţin conservatoare în materie de design, încearcând să cucerească şi altă clientelă decât cea tradiţională. Noul Polo nu este un lider european în segement dar acum, având la îndemână cel mai important trofeu al planetei, va putea concura serios cu marii performeri, Ford Fiesta, Renault Clio, Fiat Punto Evo şi Peugeot 207.

Multă lume va remarca victoria Polo în faţa revoluţionarului iQ, o maşină de 3 + 1 locuri în mai puţin de 3 m care-şi propune să revoluţioneze noul segment "urban premium". Poate nu tocmai întâmplător, această victorie survine într-un moment în care grupul VW are tot mai multe ambiţii dar şi argumente să devină numărul unu mondial, depăşind Toyota.

În ziua anunţului, „USA Today" publica un amblu cover story despre cât de pregătit este grupul german să preia poziţia de „number one" de la Toyota. Indiscutabil, brandul Toyota va rămâne pentru mult timp „No 1", dar la nivel de companie, colecţia de branduri germane va conta mai mult. Luca de Meo, celebrul „marketing guru", a plecat de la Fiat tocmai pentru că „VW are cele mai promiţătoare mărci de automobile din lume.

Sunt brand-uri cu un mare potenţial de dezvoltare", spunea de Meo, iar dacă la ultima adiţie în portofoliul grupului Porsche mai adaugăm şi oportunitatea numită Suzuki, probabil că VW va deveni lider chiar inainte de 2018, când şi-a propus! PS Pentru mai multe detalii legate de COTY 2010 vizitaţi www.caroftheyear.org .

Auto



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite