Comentariul săptămânii: Europa în Fiesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Vardie Coty România
Dan Vardie Coty România

Câştigătoarea titlului „Maşina Anului 2010 în România“ a ajuns să fie cea mai bine vândută maşină din Europa. Pentru prima dată după mult timp, Ford Fiesta a detronat multiplul campion european VW Golf din poziţia de lider al continentului.

Cu o creştere de peste 25%, Fiesta a vândut cu peste 10.000 de unităţi mai mult decât Golf, care - nota bene - în aceeaşi lună a înregistrat o creştere de peste 18% faţă de luna martie a anului precedent. Dacă este să ne uităm după recorduri, procentual, cea mai mare creştere în martie 2010 a avut-o noul Opel Astra, care a ajuns la aproape 43%!

Interesant este şi duelul între Fiesta, maşina care a pierdut la mustaţă titlul „Car of the Year 2009" şi laureata din acest an VW Polo. Nemţii din Wolfsburg au reuşit o creştere de 23,5 % pe primele trei luni 2010, chiar dacă în martie vânzările de Polo au mers prost. Însă dacă facem o comparaţie pe unităţi, Polo (aflat în clasament pe locul opt) vinde cam la 60% faţă de Fiesta.

Chiar dacă nu a luat marele premiu european COTY, titlul suprem din România îi este de bun augur. De zeci de ani, Europa este „prizoniera" Golfului. Pentru scurte perioade de timp, Fiat Punto, Peugeot 206 sau Renault Clio au reuşit să-l detroneze din poziţia de lider absolut.

Nimic nu a fost de durată, maşina germană revenind liniştită la „inevitabilul" loc 1. Va fi acum Fiesta suficient de puternică pentru a menţine supremaţia pentru ceva mai mult timp? Este o întrebare la care nimeni nu poate răspunde categoric. Pentru „simplul" motiv că Ford Fiesta are toate ingredientele unui mare campion. Altminteri, VW Golf nu ar avea nici o problemă să revină imediat. Deci, pe cine pariaţi?

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite