Comentariul săptămânii: Chevy 100

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Louis Chevrolet era un elveţian născut în oraşul Chaux-de-Fonds, faimos pentru industria de ceasuri.

La 9 ani s-a mutat cu familia în Franţa, iar la 11 ani s-a angajat mecanic la Robin - o prăvălie de biciclete! A emigrat în SUA doar câţiva ani mai târziu unde s-a îndrăgostit de maşinile de curse. Chiar de-adevăratelea. În 1905 a construit primul său bolid cu care a atins 191,5 km/h, record mondial la acea vreme! În 1911, împreună cu unul dintre cei mai mari oameni de afaceri ai epocii, William Durant, a fondat Chevrolet Motor Car Company.

În doar doi ani, Durant l-a dat afară pentru o diferenţă uriaşă de strategie între cei doi. Durant a devenit marele propietar al lui GM (Chevy fiind încorporat), iar Louis Chevrolet a ajuns - după ani - la munca de jos, lucrând ca simplu mecanic în fabrica ce-i purta numele.

Însă Durant a transformat brandul Chevrolet într-un succes mondial de proporţii. Pentru mulţi ani ai socolului XX, Chevy a fost cel mai vândut brand al planetei. Chiar şi în 2010 a fost a patra cea mai bine vândută marcă de automobil din lume. Chevy a fost primul automobil cu motor în 6 cilindrii, suspensie faţă independentă şi tot prima maşină cu faruri electrice. Iar Corvette a fost prima maşină sport în producţie de serie.

Zilele acestea, la Detroit, se sărbătoresc 100 de ani Chevrolet, legendă a motoringului american. Este un tribut plătit unui eleveţian emigrant în SUA care a dorit ceva şi a ieşit altceva. A dorit un brand sport cu cele mai mari performanţe din lume şi a ieşit una dintre cele mai populare mărci ale planetei, cu tehnologie fiabilă care să livreze bucurie pentru americanul şi - de ce nu - românul mijlociu.

"Zilele acestea, la Detroit, se sărbătoresc 100 de ani Chevrolet, legendă a motoringului american."

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite