Comentariul săptămânii: America este profitabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când mai auziţi pe câte unii care-şi dau cu părerea că în America este criză, trimiteţi-i la plimbare. Piaţa auto americană este în plină revenire, estimându-se că la sfârşitul acestui an se vor vinde cel puţin un milon de unităţi mai multe decât anul trecut.

America este şi profitabilă. General Motors, cel mai afectat de criză, a realizat un profit de 4,77 miliarde de dolari pe primele nouă luni, depăşind chiar şi Toyota care nu a reuşit „decât" 4,46 miliarde de dolari! Pentru o companie care a intrat în faliment şi mai toată lumea i-a cântat prohodul, parcă nu este rău deloc.

Ford a devenit cel mai profitabil constructor mondial, cu 6,37 miliarde de dolari pe primele trei trimestre! Dacă extindem orizontul, mai putem adăuga grupul VW cu 4,9 miliarde de dolari sau Honda - mai bine - cu 5,34 miliarde de dolari. Dacă asta înseamnă criză, tare m-aş bucura să ne băgăm şi noi la aşa ceva.

Previziunea analiştilor americani indică pentru Ford un profit de aproape nouă miliarde de dolari în 2011 şi o piaţă mondială de automobile în creştere la peste 73 de milioane de unităţi. Cu o piaţă americană care va mai plusa încă 1,5 milioane de unităţi în 2011.

Salonul de la Los Angeles din aceste zile nu face decât să demonstreze revenirea industriei auto americane la vremurile bune de altădată. Sigur, oamenii sunt mai grijulii la costuri, dar la profituri sunt ca odinioară. Morala? Criză înseamnă pierderi mari, iar revenirea pieţei produce profit. Deci,ne-am lămurit cum e cu criza la americani? Că la noi rămâne cum ştiţi. Adică o piaţă mai mică decât anul trecut - oricum foarte mică de atunci - ,dar cu destule firme profitabile! Tare, nu? 

Auto



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite