Citroën prezintă noul C4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi premiera mondială va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Paris din această toamnă, Citroën a publicat deja primele informaţii şi fotografii oficiale cu noul model de clasă compactă.

Inspirat de conceptul DS High Rider, prezentat în luna martie a acestui an la Salonul Auto de la Geneva, noul C4 respectă filosofia de design lansată de C5 în 2008 şi de C3 în 2009. Noua generaţie C4 are o lungime de 4,33 metri (+5 cm), o lăţime de 1,79 metri şi o înălţime de 1,49 metri .

Noul model aduce şi cel mai mare portbagaj din segment (408 litri), pragul jos facilitând operaţiunile de încărcare/descărcare. Sunt disponibile şi o serie de tehnologii noi: sistem de monitorizare a unghiului mort, sistem cruise-control programabil, proiectoare de ceaţă cu luminare statică a intersecţiei, funcţie de masaj pentru scaunele faţă - o dotare unică în clasa compactă - şi un nou sistem audio.

Economic şi ecologic

Dincolo de evoluţia designului exterior şi habitaclul revizuit în totalitate, noul C4 este atent şi cu mediul înconjurător. Noile pneuri Michelin Energy Saver reprezintă o premieră mondială, ele permiţând reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 5 g/km şi un câştig de 0,2 l/100 km sau 90 de litri pe toată durata de viaţă a anvelopei.

De asemenea, noua generaţie C4 utilizează materiale ecologice în proporţie de 15%. Nu în ultimul rând, remarcăm noua generaţie de motorizări micro-hibride e-Hdi, cu cea mai nouă generaţie a sistemului Stop&Start.

Versiunile astfel echipate emit doar 109 g/km CO2 la pornire, scăzând imediat la 99 g/km CO2. Noul C4 va fi produs în Franţa, la Mulhouse, comercializarea europeană fiind programată să debuteze după Salonul Auto de la Paris. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite