Chrysler, semne reale de revigorare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Chrysler a anunţat că a încheiat al doilea trimestru al anului cu o pierdere netă, dar a raportat un profit operaţional de 183 de milioane de dolari. Acest profit reprezintă o îmbunătăţire de 40 de milioane de dolari comparativ cu profitul operaţional înregistrat în primele 3 luni ale anului în curs.

Creşterea profitului operaţional din al doilea trimestru s-a datorat, în principal, creşterii producţiei, au afirmat reprezentanţii Chrysler. Producătorul american a adăugat că un „extraordinar" volum de muncă se prefigurează la orizont, dar a precizat că procesul de revigorare este în parametri.

În plus, compania şi-ar putea revizui chiar prognoza financiară spre sfârşitul anului. Oficialii Chrysler, marcă ce a scăpat de faliment în iunie 2009 prin intervenţia Guvernului american şi a fost preluată de Fiat, ştiu că 2010 va fi un an de tranziţie şi stabilizare.

Al treilea producător din Statele Unite ale Americii, Chrysler a anunţat că pierderile nete au scăzut la 172 de milioane de dolari în al doilea trimestru 2010, de la 197 de milioane de dolari în primul trimestru al anului. Totodată, profitul net a crescut cu 8,2% - până la 10,5 miliarde de dolari - în al doilea trimestru al anului în curs.

Vânzările mondiale de autoturisme şi camionete Chrysler au crescut la 407.000 de unităţi în al doilea trimestru al acestui an, în timp ce în primul trimestru 2010 cifrele indicau 334.000 de unităţi.

Şi vânzările din America au crescut cu 31% faţă de perioada similară a anului trecut, într-o perioadă în care industria de profil a evoluat cu 18%. Livrările Chrysler în Statele Unite au câştigat 11,9% în prima jumătate a lui 2010, urmând creşterea de 16,7% a industriei. Chrysler îşi pune mari speranţe în noua generaţie Jeep Grand Cherokee, însuşi preşedintele Barack Obama vizitând în iulie fabrica unde acesta este construit.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite