Chrysler nu mai face pereche cu Daimler

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DaimlerChrysler AG a anunţat că fondul de investiţii Cerberus va prelua 80,1% din capitalul de acţiuni al companiei Chrysler şi al serviciilor financiare aferente. Tranzacţia este în

DaimlerChrysler AG a anunţat că fondul de investiţii Cerberus va prelua 80,1% din capitalul de acţiuni al companiei Chrysler şi al serviciilor financiare aferente.

Tranzacţia este în valoare de 5,5 miliarde euro. Chrysler va păstra 19,9% din acţiuni din noua companie, Chrysler Holding LLC, şi din viitoarea Chrysler Corporation. Aceasta va produce şi vinde mărcile Chrysler, Dodge şi Jeep şi va deţine Chrysler Financial Services, care furnizează servicii financiare pentru aceste maşini în regiunea NAFTA. Ca o consecinţă a tranzacţiei, compania va fi redenumită, fiind convocată o întâlnire extraordinară a acţionarilor până la finalul anului, în cadrul căreia se va discuta propunerea ca noul nume sub care va opera compania să fie "Daimler AG". Cerberus este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii private din lume, gestionând fonduri şi conturi de aproximativ 23,5 miliarde dolari şi având peste 175.000 angajaţi în întreaga lume.

Vânzarea Chrysler nu afectează activitatea din România

Activitatea DaimlerChrysler Automotive România nu va fi afectată în perioada următoare de tranzacţie. "Vom continua să vindem aceleaşi mărci Daimler şi Chrysler, în acelaşi timp, reţeaua de dealeri va continua să opereze ca o structură ce comercializază mai multe mărci în întreaga ţară", a declarat preşedintele DaimlerChrysler Automotive România, Michael Grewe. DaimlerChrysler Automotive România şi-a mărit în aprilie ţinta de vânzări, pentru 2007, cu aproape 10%, până la 6.500 de automobile, pe fondul creşterii vânzărilor la acest început de an şi a perspectivelor pozitive asupra pieţei. Compania se aşteaptă să vândă 2.000 de maşini Mercedes, 3.500 din utilitarele aceleiaşi mărci şi 1.000 de vehicule pentru Chrysler Group (mărcile Chrysler, Jeep şi Dodge).

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite