Chevrolet, marca cu cea mai mare creştere în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul Chevrolet Spark
Noul Chevrolet Spark

Într-o piaţă auto aflată în declin cu 24%, Chevrolet este marca de volum cu cea mai mare creştere a vânzărilor în primele 9 luni ale anului: +26.41% (conform datelor din buletinul statistic APIA).

Totodată, dintre mărcile de import, Chevrolet înregistreză în primele nouă luni cea mai mare creştere a cotei de piaţă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut: +1.65%. Chevrolet a livrat în primele 9 luni ale acestui an 3.609 autoturisme.

În luna septembrie, Chevrolet ocupă locul şase în top 10 autoturisme de import, urcând patru poziţii faţă de anul trecut. Cel mai mare succes al mărcii este Spark, micul Chevy fiind liderul segmentului mini. El are o cotă de piaţă pe de 34,5% pe primele nouă luni ale lui 2010, respectiv de 32,5% dacă ne raportăm la luna septembrie a anului curent. Chevrolet Aveo rămâne unul dintre cele mai căutate sedanuri dintre modele disponibile pe piaţa românească în segmentul mic.

Cote de piaţă mari

Aveo Sedan echipat standard cu motorizări Euro 5 a atins o cotă de piaţă de 10,8%. Monitorizarea a fost făcută de APIA în perioada ianuarie-august 2010. Pe luna septembrie modelul a înregistrat o cotă totală de 12,5% pe zona de livrări de import corespunzătoare segmentului mic.

Chevrolet Cruze s-a impus în segmentul C printr-un nivel de echipare standard foarte competitivă. Din momentul lansării, vânzările modelului Cruze au crescut de la lună la lună, astfel în septembrie modelul compact de la Chevrolet a înregistrat o cotă de piaţă de 5,7%. Potrivit APIA, pentru primele nouă luni ale anului a acaparat 3,8% din livrările din import corespunzătoare segmentului compact.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite