Chery Automobile intră la toamnă pe piaţa din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Chery Automobile intră la toamnă pe piaţa din România
Chery Automobile intră la toamnă pe piaţa din România

Adaptarea maşinilor chinezeşti la normele de poluare Euro 5 la făcut pe importatorul oficial să amâne lansare pe piaţa românească. De altfel, Sixt New Kopel, importatorul modelelor Chery în România, spune că aşteaptă şi certificatul de omologare care atestă compatibilitatea maşinii la rigorile europene

Intrarea pe piaţa locală a mărcii presupune o investiţie estimată la de 2-3 milioane de euro, o mare parte din sumă urmând să fie direcţionată către marketing şi publicitate. Vânzarea Chery se va face atât prin intermediul Sixt New Kopel, cât şi prin parteneri. Oficialii companiei spun că există deja solicitări pentru maşina producătorului chinez.

Constructorul auto Chery Automobile a fost fondat în 1997 şi este controlat de statul chinez. Prima maşină a fost fabricată în 1999. Chery produce mai multe modele, precum A1, QQ3, QQ6, A3 Hatchback, A3, A5, Eastar, Eastar Cross, Cowin, Tiggo, Karry şi Riich.

Firma New Kopel este controlată de grupul israelian Schlomo, care a intrat pe piaţa românească în anul 2005 prin preluarea Union Motors. New Kopel a cumpărat în mai 2006 licenţa pentru România de la compania Sixt, una dintre cele mai mari firme germane specializate în servicii de închiriere de autovehicule.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite