Cele mai ieftine maşini pe care le poţi lua cu „Rabla“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu trei tichete valorice, românii pot cumpăra o mașină nouă mai ieftină cu pînă la 2.700 de euro
Cu trei tichete valorice, românii pot cumpăra o mașină nouă mai ieftină cu pînă la 2.700 de euro

Cu discounturi, dar şi cu cele trei vouchere, automobilele noi ajung să se dea aproape gratis. Chevrolet Spark ajunge să coste numai 2.940 de euro, dacă scazi cele trei tichete valorice, la care se mai poate adăuga o reducere şi de la importatorul auto.

După insuccesul de anul trecut, autorităţile au fost mai rezervate cu programul „Rabla 2010". Anul acesta, programul a început şi cu întârziere, pentru că Ministerul Mediului nu a reuşit să tipărească la timp voucherele necesare derulării programului. „Rabla" 2010 a început la 18 februarie 2010, iar importatorii de automobile încearcă să atragă clienţii cu oferte promoţionale.

Astfel, cu reducerile de la comercianţi, dar şi cu trei vouchere în buzunar, poţi să-ţi cumperi o maşină nou-nouţă la preţ de hârb fabricat acum 10-15 ani. Am încercat să alcătuim un top al celor mai ieftine maşini comercializate prin intermediul programului „Rabla" 2010, criteriul principal fiind preţul. Cea mai ieftină maşină nouă este Chevrolet Spark. Modelul are preţuri începând de la 2.940 de euro, cu TVA inclus.

Chevrolet România are şi o recomandare, pentru un Spark - ce-i drept, ceva mai scump: 3.575 de euro. Acest model beneficiază de o motorizare de 800 de centimetri cubi, deci şi taxa de poluare este infimă. Micul Chevrolet Spark are dotări precum aer condiţionat, ABS, airbag la şofer, geamuri electrice faţă, servodirecţie, închidere centralizată, bare de protecţie în culoarea caroseriei.

Pe locul secund se află Renault Symbol, cu preţuri începând de la 4.650 de euro cu TVA, sumă obţinută în urma scăderii contravalorii a cinci vouchere Rabla. Asta pentru că Renault acordă, în limita stocului disponibil, contravaloarea a încă două prime de casare, în plus faţă de tichetele obţinute prin program.

Al treilea cel mai ieftin model din „Rabla" 2010 este Peugeot 107 One, care costă 4.990 de euro, cu TVA. Micul model beneficiază de aportul unui propulsor de 1.000 de centimetri cubi, care dezvoltă 68 de cai-putere. Maşina mai are ABS, servodirecţie, airbaguri la şofer şi la pasager.

Dacia nu se lasă mai prejos

După cum era de aşteptat, Dacia nu putea să nu facă parte din liga celor care vând modele prin „Rabla", cu preţuri de maşini la mâna a doua. Astfel, Dacia Logan te atrage cu un preţ de pornire de 4.995 de euro. Este drept, acesta este cel mai sărăcăcios Logan, dar are garanţie patru ani sau 120.000 de kilometri. Pe locul cinci în top se află Fiat Panda, cu preţuri începând de la 5.175 de euro. Marca Chevrolet mai are un model în clasament, şi anume Aveo Sedan, cu motor de 1.200 de centimetri cubi.

Maşina costă 4.503 euro şi are aer condiţionat, geamuri electrice faţă, airbag la şofer şi la pasager, închidere centralizată, radio CD cu MP3 şi ABS.Un constructor de volum precum Hyundai nu putea lipsi din oferta „Rabla" 2010.

Şi coreenii sunt în „Rabla"

Astfel, micuţul Hyundai i10 se vinde cu preţuri începând de la 5.261 de euro cu TVA inclus. Şi Dacia mai oferă încă un model din gama sa la preţuri avatajoase prin programul de înnoire a parcului auto naţional: modelul Sandero, care începe de la 5.895 de euro. Clasamentul este închis de Toyota, care are două modele în top. Este vorba de Aygo Terra, care costă 6.245 de euro şi Toyota Yaris Optimo, cu preţuri de la 6.399 de euro. Aygo are motorul de 1.000 de centimetri cubi, 69 CP, aer condiţionat, volan reglabil în înălţime, radio CD, geamuri termoizolate, airbag şofer şi pasager.

Yaris Optimo beneficiază de aportul aceluiaşi motor, dar este mai dotată. Are aer condiţionat, radio + CD cu MP3 şi patru difuzoare, computer de bord, scaun şofer reglabil pe înălţime, airbag la şofer şi la pasager, gemuri electrice faţă, ABS, EBD şi BA - asistenţă la frânarea de urgenţă.

Ce mai putem lua sub 7.000 de euro

Peugeot 206 Plus Urban, cu motor de 1,4 litri pe benzină, de 75 CP cu preţuri începând de la 6.490 de euro cu TVA, Opel Corsa Essentia, cu motorul de 1,2 litri şi 85 CP, ale cărui preţuri încep de la 6.850 de euro cu TVA.

Auto



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite