Câtă grijă au românii de maşinile lor?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un sfert din şoferii români aşteaptă prima zăpadă pentru  a-şi schimba cauciucurile
Un sfert din şoferii români aşteaptă prima zăpadă pentru a-şi schimba cauciucurile

Chevrolet a realizat un studiu privind obiceiurile conducătorilor auto din pieţele emergente europene. Din eşantionul testat, cercetările efectuate arată că 70% din maşinile din România au o vechime sub şase ani, în timp ce 80% din bulgari conduc maşini mai vechi de şase ani.

Majoritatea şoferilor au trecut la cauciucurile de iarnă încă de la sfârşitul toamnei. Peste 80% din şoferii bulgari şi-au echipat automobilul pentru sezonul rece, în Ungaria procentul este de 76%, iar în România de 60%. Un sfert din şoferii români au declarat că aşteaptă prima zăpadă pentru a schimba cauciucurile.

Când vine vorba să „îşi murdărească mâinile" sub capota maşinii, situaţia este următoarea: 25% din românce au declarat că verifică deseori chiar ele uleiul de motor sau alte consumabile curente. În Bulgaria şi Ungaria, 52%, respectiv 41% din femei fac personal aceste verificări. Rezultatele studiului au mai arătat şi că şoferii români îşi spală cel mai des maşina - 44% îşi spală maşina o dată pe săptămână şi 28% din ei o spală o dată la două săptămâni. Şoferii unguri par să le spele mai rar, aproape 45% spălându-şi maşinile o dată pe lună, în timp ce bulgarii, chiar dacă aceştia conduc maşini mai vechi, par să acorde o mai mare atenţie curăţeniei şi le spală o dată pe săptămână (35%) sau o dată la două săptămâni (26%).

La interviuri au participat 1.500 de conducători auto din România, Bulgaria şi Ungaria, iar studiul Chevrolet complet a inclus 4.700 de şoferi din 11 ţări europene, printre care Ungaria, România, Bulgaria, Republica Cehă, Slovacia, Estonia, Letonia şi Lituania. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite