Cât de mare este Dacia Duster?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geneva: Dacia Duster
Geneva: Dacia Duster

Duster a fost poziţionat de către Dacia în segmentul SUV-urilor compacte europene. După cum se vede Duster stă foarte bine la caracteristicile de trecere, având cea mai mare gardă la sol nu doar faţă de concurenţii direcţi cu care l-am comparat, ci din tot segmentul european.

Practic, Dacia Duster are o gardă la sol comparabilă cu aceea a unui off roader adevărat.

În aceeaşi măsură, unghiurile de atac plasează Dacia tot în fruntea plutonului european, valorile fiind nu doar cele mai mari din segment, dar perfect comparabile cu cele de la un model off road specializat.

Portbagajul este cel mai mare din clasă doar dacă ne referim la spaţiul de încărcare obţinut după rabaterea banchetelor. Altfel, Hyundai ix35 se laudă cu cel mai mare portbagaj din segment. Duster este insă al doilea în clasament.

Cea mai mare înălţime din grupul analizat o are Skoda Yeti, model ce are 3 cm în minus la garda la sol, ceea ce constituie premise pentru cea mai mare înălţime interioară. Cea mai mare lăţime a caroseriei o are tot Hyuindai ix35, însă nu el oferă şi cea mai mare lăţime interioară. Din ceea ce s-a văzut la salonul de la Geneva, tot Duster pare să conducă şi la acest capitol.

Duster se laudă şi cu cea mai redusă masă totală în ordine de mers, însă aici lucrurile trebuie puţin nuanţate. Maşina este mult mai puţin echipată decât modele gen VW Tiguan sau Toyota RAV4, materialele fonoabsorbante şi materialele de finisare şi izolare ale habitaclului sunt mult mai reduse, astfel că de aici vine o diferenţă importantă de greutate.

Diferenţă care este în avantajul consumului şi al capacităţii de trecere în teren accidentat însă nu întotdeauna şi în avantajul confortului pasagerilor. O altă diferenţă importantă de greutate este că Dacia Duster este echipată cu motoare de cilindree redusă comparativ cu ceea ce oferă unii concurenţi. Analiza a avut la bază cea mai mică motorizare diesel. La Dacia este de 1,5l, însă la modele gen RAV4 avem propulsor de 2,0 l, cu un plus de greutate corespunzător.

Duster faţă în faţă cu concurenţa
Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite