VIDEO Care sunt vedetele auto ale lui 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta sunt aşteptate în România multiple lansări de modele noi pe fondul creşterii optimismului pe piaţa auto internaţională. Tot în 2011 este posibilă o uşoară revenire a cifrelor de vânzări. Deşi a fost un an de criză, în 2010 piaţa românească a marcat zeci de premiere auto. La fel se va întâmpla şi în 2011.

Audi anunţă în 2011 lansarea SUV-ului Q3, care va ajunge în România la finalul anului. Pentru început vor fi puse în vânzare limuzinele recent lansate A6, A7 şi A8. Prin vară este aşteptată varianta de performanţă S6. BMW aduce în primăvară Seria 6 coupe şi cabrio, dar şi versiunile facelift ale Seria 1 coupe şi cabrio. Spre vară este aşteptată varianta M a Seriei 1 coupe.

Chevrolet va începe anul cu lansarea MPV-ului Orlando, iar în primavară va fi adusă în showroom-uri versiunea restilizată a SUV-ului Captiva. În vară urmează trei modele: noul Chevrolet Aveo în versiunile sedan şi cinci uşi, dar şi versiunea în cinci uşi a lui Cruze.Cel mai asteptat model Citroën, noul C4, va ajunge şi la noi în februarie. În anul acesta, vor mai fi lansate C5 facelift şi C4 Picasso facelift. În aprilie ajunge în ţară versiunea sportivă DS3 Racing, urmată un alt nou model de performanţă: DS4.

Chrysler pregăteşte lansarea internaţională a sedanului 300C restilizat, versiune ce are şanse mari să ajungă la noi în showroom-uri până la sfârşitul lui 2011. Fiat mizează mult anul acesta pe Punto Evo, versiunea restilizată a maşinii de clasă mică. Marea noutate este aşteptată la final de 2011: noua generaţie Panda. În ceea ce priveşte reeditarea lui Fiat Uno, compania italiană nu a precizat clar dacă o va aduce în 2011 pe pieţele din Europa. Pentru clienţii Ford, cel mai aşteptat model este noul Focus care va fi lansat în aprilie sau în mai. În ianuarie vor fi lansate noile C-Max şi Grand C-Max. Spre sfârşitul anului este aşteptat şi pick-upul Ranger. 

Honda are pentru 2011 trei lansări: prima pentru modelul de clasa mică Jazz facelift. În primavară ajunge în România şi Honda Civic în cinci uşi restilizat, iar în toamna va fi prezentat şi Accord facelift. Hyundai are un program de lansări consistent, începând cu lansarea versiunii restilizate a celui mai mic model al mărcii, i10. El va fi urmat de coupe-ul Veloster, în timp ce în vară va ajunge în România i40, model care îi succede lui Sonata. Spre sfârşitul anului este aşteptat noul Accent.

Kia va aduce în showroom-uri facelift-ul pentru C'eed şi Proc'eed. Mazda a confirmat lansarea facelift-ului pentru Mazda 3 şi o nouă generaţie a camionetei BT-50.Mercedes-Benz începe anul în forţă cu lansarea lui CLS, în timp ce în martie aduce un facelift la clasa C. Alte noi produse ale germanilor ce aşteaptă să intre pe piaţă sunt C Coupe, noul SLK, clasa B, cât şi M Klasse.

Mini va începe vânzarea crossover-ului Countryman şi va lansa două noi modele: Mini Roadster în primavară şi Mini Coupe, în toamnă. Mitsubishi anunţă o versiune restilizată a lui Pajero.Nissan aduce în prima parte a anului în ţară noua generaţie a compactei Micra. Opel va lansa versiunea restilizata a Corsa şi versiunea cu facelift a SUV-ului Antara. La sfârşitul lui 2011 va aduce şi treia generaţie a MPV-ului compact Zafira.

Peugeot va prezenta noul „vârf de lance", modelul 508. Tot în 2010 este prevăzut şi un facelift al 308, dar şi un înlocuitor pentru 107, micuţul 108.Porsche a anunţat o premieră pentru Salonul Auto de la Detroit care va intra anul acesta şi la noi în ţară, nu se ştie încă dacă este vorba despre un succesor al lui 911, Boxster sau Cayman sau despre SUV-ul în trei uşi Cajun.

Range Rover va aduce în ţara noastră elegantul Evoque. Renault a anunţat deja lansarea în primăvară a Latitude, cel mai scump produs al gamei sale. Saab anunţă că 9-4X va ajunge în România la jumătatea anului 2011, alături de modelul 9-5 SportCombi.Subaru pregăteşte o nouă variantă Impreza pe care se va grăbi să o lanseze la sfârşitul anului viitor, dar care în România va ajunge în 2012. Toyota va aduce în toamna a treia generaţie a maşinii de clasa mică Yaris. Volkswagen aduce la începutul anului un model foarte iubit de români: Passat, ajuns la a şaptea generaţie.

Modele noi pentru fabricile din Craiova şi Mioveni

Anul 2011 vine cu noutăţi şi pentru industria de automobile din România. Compania Ford pregăteşte lansarea celui de-al doilea model produs la Craiova, un MPV compact numit B-Max care va fi prezentat în premieră în martie la Salonul Auto de la Geneva. Tot în acest an se aşteaptă o sporire a producţiei de Transit Connect, utilitara uşoară produsă de americani în România, dar şi începerea producţiei la varianta de persoane denumită Turneo Connect. În ceea ce priveşte grupul Dacia, acesta îşi păzeşte cu străşnicie secretele. Totuşi, zvonurile care au ca surse ingineri din interiorul fabricii arată că subdivizia Renault va lansa un MPV compact, ce va întregi gama Dacia. Tot spre sfârşitul anului este foarte probabilă prezentarea celei de-a doua generaţii Logan.

image
Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite