Bateriile auto Rombat produse la Bistriţa ajung în Africa de Sud şi Liban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rombat a produs în primele nouă luni ale anului 1,54 milioane de baterii
Rombat a produs în primele nouă luni ale anului 1,54 milioane de baterii

Producătorul de acumulatori auto Rombat Bistriţa a realizat în primele nouă luni exporturi în valoare de 33 de milioane de euro, reprezentând aproximativ 64% din cifra de afaceri din această perioadă, şi a anunţat intrarea pe două pieţe noi, Africa de Sud şi Liban.

"Primele livrări au fost deja efectuate în Africa de Sud, iar recent s-a semnat un nou contract cu o firmă din Liban. Astfel, numărul ţărilor unde producătorul livrează acumulatori auto ajunge la 25, printre care Germania, Franţa, Spania, Grecia, Slovacia, Rusia, Maroc şi Senegal. Cele mai importante creşteri s-au înregistrat pe piaţa germană, care a reprezentat 15% din volumul livrat la export în primele trei trimestre ale anului", au declarat reprezentanţii companiei.

Rombat a produs în primele nouă luni ale anului 1,54 milioane de baterii, dintre care peste 900.000 au ajuns pe pieţele externe.  Cifra de afaceri a producătorului a fost de 52 de milioane de euro, în creştere cu aproape 20% faţă de acelaşi interval din 2010.

Anul trecut, Rombat a realizat afaceri totale de 66,6 milioane de euro şi a vândut 2,1 milioane de baterii auto, iar ţinta de livrări pentru acest an este de 2,26 milioane de acumulatori.

În prezent, compania derulează un proiect pentru extinderea capacităţii de producție în valoare de 16 milioane de euro.

Rombat are 665 de angajaţi şi este unic furnizor pentru Dacia, PSA Peugeot - Slovacia şi Nissan - Sankt Petersburg, Rusia.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite