BMW va lansa prima sa mașină cu tracțiune față FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

BMW a prezentat primele imagini oficiale cu conceptul Active Tourer Concept. Acesta este un prototip de monovolum ce va intra în producție purtând numele de Seria 1 alături de denumirea Gran Turismo (pe care BMW o folosește pentru vehiculele sale cu latură mai practică).

Unul dintre rivalii direcți ai acestui model va fi Clasa B de la Mercedes-Benz.

Active Tourer Concept ca și viitorul model de serie va apărea în 2013 și va fi bazat pe platforma UKL1 a Grupului BMW, care este disponibilă în două tipuri de lungimi.

Hatchbackul înălțat are o lungime de 4.350 mm, o lățime de 1.834 mm și o înălțime totală de 1.560 mm. Ampatamentul este destul de lung, fiind de 2.670 mm.

Designul este în linie cu cele mai noi creații BMW, Seria 1, Seria 3 și Seria 5.

Exteriorul modelului de serie nu va fi cu mult diferit față de cel al conceptului, dar la interior, o mulțime de materiale și finisaje vor fi schimbate.

Printre cele mai importante dotări ale conceptului se numără parbrizul panoramic din sticlă, dar și niște măsuțe rabatabile situate în spatele locurilor din față.

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA O FOTOGALERIE!

FOTO: Arhivă

Sub capotă se mai află o noutate. Motorul cu trei cilindri, turbo pe benzină cu 3 cilindri de 1,5 litri care transmite puterea către puntea față și un propulsor electric care acționează asupra punții spate sporind puterea.

BMW susține că puterea totală a conceptului este de 190 CP care este suficient pentru un sprint de la 0 la 100 km/h sub 8 secunde.

Nu se știe sigur dacă Seria 1 GT va fi oferit cu propulsie hibridă sau plug-in, dar știm cu siguranță că pentru acest model constructorul german va folosi motoare de 1,5 litri atât pe benzină cât și diesel. Configurația cu transmisie pe puntea spate de pe concept va fi păstrată și ea în ciuda faptului că BMW este cunoscut pentru modelele sale cu tracțiune spate.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite