BMW Seria 7, fără surprize de design

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua navă-amiral va fi disponibilă în România din iarnă, cu trei motorizări, două pe benzină şi un diesel Designul şi dotările de top fac din noul Seria 7 un rival de temut pentru

Noua navă-amiral va fi disponibilă în România din iarnă, cu trei motorizări, două pe benzină şi un diesel

Designul şi dotările de top fac din noul Seria 7 un rival de temut pentru Mercedes Clasa S şi Audi A8

Designul noului BMW Seria 7 nu mai reprezintă o revoluţie, ca la precedenta generaţie, ci, mai degrabă, o evoluţie. Probabil că mulţi fani şi posesori ai mărcii vor fi dezamăgiţi de stilul adoptat de constructor. BMW nu mai riscă să facă o surpriză la nivelul designului.

Stilul este mai elegant şi preia elemente de la conceptul CS, per ansamblu maşina pare destul de "cuminte" din punctul de vedere al desenului caroseriei. Spatele se prezintă cu stopuri nu foarte mari, rotunjite, cu sistem LED. Nici interiorul nu aduce o surpriză majoră din punct de vedere stilistic, fiind un amestec între X5 şi X6.

Revoluţie tehnologică sub capotă

Se remarcă multitudinea de comenzi de pe planşa de bord şi schimbătorul de viteze în stil "joystick", montat pentru prima dată pe actualul X5. Ştim deja cum arată maşina, iar la capitolul tehnologic, BMW a promis o adevărată revoluţie la nivelul motoarelor şi ţinutei de drum.

Seria 7 va fi, au spus cei de la BMW, un fel de vitrină tehnologică pentru clasa de lux, şi nici nu are cum să fie altfel, dacă va dori să concureze de la egal al egal cu rivalii de-o viaţă, Mercedes Clasa S şi Audi A8.

Tehnologii de vârf şi greutate redusă

Vârful de lance al constructorului bavarez va îngloba cele mai noi tehnologii, îmbunătăţite faţă de cele prezente pe generaţia precedentă. Printre acestea se numără un nou sistem night vision - care avertizează şoferul, noaptea, asupra prezenţei oamenilor pe şosea. De asemenea, Seria 7 va oferi sistemul ConnectedDrive, care oferă utilizatorului acces la internet direct de pe monitorul aflat în habitaclu.

De asemenea, automobilul este construit pentru a avea o greutate cât mai redusă, BMW utilizând oţel multistrat şi profile de oţel prelucrate la cald în structura caroseriei. Acoperişul, uşile, capota motorului şi panourile laterale sunt realizate din aluminiu, având avantajul unei greutăţi reduse.

Cel mai mare motor pe benzină, 750i, cu opt cilindri în V, are o capacitate cilindrică de 4,4 litri, care dezvoltă 407 cai-putere (CP) între 5.500 şi 6.400 de rotaţii pe minut. Maşina oferă un cuplu maxim de 600 Newton metri (Nm) între 1.700 şi 4.500 de rotaţii pe minut, accelerarea de la 0 la 100 de kilometri pe oră făcându-se în 5,2 secunde.

Viteza maximă este de 250 de kilometri pe oră, consumul mediu anunţat de BMW este de 11,4 litri la o sută de kilometri parcurşi, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 266 de grame pe kilometru.

Cealaltă motorizare pe benzină, 740i, dezvoltă 326 CP la 5.800 de rotaţii pe minut, dintr-un motor cu şase cilindri, cu o capacitate de 3 litri. Acest motor are un cuplu de 450 Nm între 1.500 şi 4.500 rotaţii pe minut, acceleraţia de la 0 la 100 de kilometri pe oră realizându-se în 5,9 secunde. Viteza maximă este tot de 250 de kilometri pe oră, iar emisiile de dioxid de carbon totalizează 232 de grame pe kilometru.

Motorizări de top cu consum redus

Motorul diesel, de 3 litri, cu şase cilindri, dezvoltă 245 CP la 4.000 de rotaţii pe minut şi un cuplu de 540 Nm între 1.750 şi 3.000 de rotaţii pe minut. Cu acest motor, maşina accelerează până la 100 de kilometri în 7,2 secunde.

Consumul mediu al lui 730d este de 7,2 litri la o sută de kilometri parcurşi, iar emisiile de dioxid de carbon înregistrează valoarea de 192 de grame pe kilometru.Varianta cu ampatament mărit va fi disponibilă doar cu motoarele pe benzină, numele modelului având în componenţă litera "L" (740Li şi 750Li) de la cuvântul "long" din limba engleză.

BMW a vândut peste 1,2 milioane de maşini Seria 7, de la lansarea primei generaţii, în 1977, şi până în prezent. În România s-au vândut anul trecut 47 de maşini BMW Seria 7, în timp ce în 2006 se vânduseră aproape 70.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite