B-Max şi Lodgy, vedetele româneşti de la Geneva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
B-Max este destinat  în special exportului
B-Max este destinat în special exportului

Producătorii auto Ford şi Dacia au lansat ieri la Salonul Auto de la Geneva ultimele modele, care vor putea fi comandate de români chiar din această lună.

Salonul Auto de la Geneva şi-a deschis ieri porţile pentru presă. Evenimentul, care are loc până la 18 martie în oraşul elveţian, va găzdui peste 180 de premiere europene şi internaţionale, 700.000 de vizitatori şi 10.000 de jurnalişti din 80 de ţări. Şi în acest an, criza economică şi-a spus cuvântul în cadrul expoziţiei auto. 

Angajamentul Nissan privind producţia în Marea Britanie şi estimările solide de vânzări ale Volkswagen şi BMW contrastează cu discountul mare al unei emisiuni de acţiuni anunţate de Peugeot, scrie Reuters. Încă din prima zi a Salonului Auto, dedicată numai jurnaliştilor, au avut loc lansări, printre care şi Ford B-Max, care va fi produs în fabrica de la Craiova, şi Dacia Lodgy, care deşi nu este produsă la Mioveni, ci la Tanger, în Maroc, aproximativ 20% din componentele acestuia sunt de la furnizori din România.

Primele B-Max, în luna septembrie

Medelul B-Max, produs exclusiv la fabrica Ford de la Craiova, va ajunge în showroomurile din România în luna iulie, însă comenzile vor fi onorate începând cu luna septembrie, a declarat ieri, la Geneva, Henrik Nenzen, preşedintele Companiei Naţionale Ford. El a spus că două maşini din acest model, lansat marţi la Salonul Auto de la Geneva, vor fi prezentate în România pe 22 martie, dată la care va începe preluarea comenzilor.

„B-Max va ajunge la sfârşitul lui iulie-august la distribuitori, iar livrările efective vor începe din septembrie", a precizat Nenzen. Oficialul Ford a adăugat că peste 95% din producţia B-Max va fi destinată pieţelor externe.

Modelul Lodgy este primul produs de Dacia în străinătate  Foto: gabriel mistodie

Nenzen afirma la finele lunii ianuarie că B-Max va avea în România un preţ special, mai mic comparativ cu cel din ţările unde va fi exportat. Conceptul modelului B-Max a fost prezentat în luna martie a anului trecut la Salonul Auto de la Geneva, iar în iunie Ford a început să fabrice la Craiova primele prototipuri.

Dacia a prezentat ieri la Salonul Auto de la Geneva în premieră mondială monovolumul Lodgy, care poate fi comandat începând de astăzi de clienţii din România, la preţuri pornind de la 9.500 de euro cu TVA. Lodgy, primul model Dacia produs în afara României, a fost prezentat de directorul operaţional executiv al Renault, Carlos Tavares.

Modelul Lodgy este primul produs de Dacia în străinătate   p Foto: gabriel mistodie

Monovolumul poate fi comandat în configuraţii cu cinci sau şapte locuri, cu preţuri pornind de la 9.500 de euro (TVA inclus) pentru varianta Acces (5 locuri, motor pe benzină de 1,6 litri capabil de 85 cai-putere) până la 14.700 de euro pentru versiunea de top Laureate (7 locuri, motorizare diesel de 1,5 litri, 110 cai-putere).

Cum arată lodgy

Lodgy are 4,5 metri lungime şi 1,75 metri lăţime şi este prezentat drept cel mai încăpător model din clasa lui. Portbagajul are un volum de 827 litri în configuraţia cu cinci locuri, respectiv 207 litri în varianta cu 7 locuri, care poate ajunge până la 2.617 litri în configuraţia cu
2 locuri.

Clienţii pot opta pentru două motoare pe benzină, 1,6 litri 85 cai-putere şi TCe 115 de 1,2 litri, cel mai nou propulsor pe benzină cu injecţie directă turbo din cadrul grupului Renault. Dacia mai prezintă în cadrul Salonului de la Geneva noi variante ale modelelor Sandero şi Duster, denumite Stepway 2, respectiv Delsey (serie limitată pentru modelul SUV).

Maşinile „verzi" nu mai sunt în prim-plan

Cu toate că maşinile electrice au fost subiectul principal al ediţiilor anterioare, sunt puţini constructori care chiar lansează versiuni de serie ale acestora. Astfel că modele precum Renault ZOE nu mai sunt în prim-plan la ediţia din acest an a Salonului Auto.

9.500 de euro este preţul de pornire cu TVA la care românii pot comanda de astăzi noul model Dacia Lodgy.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite