Atracţiile toamnei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atracţiile toamnei
Atracţiile toamnei

Indiferent că e criză sau nu, Salonul Auto de la Frankfurt captează întotdeauna atenţia lumii automobilistice. În ciuda problemelor financiare, o serie de mărci şi-au dat din plin silinţa şi vin cu noi modele la Salonul care se deschide marţi.

Criză mare, monşer, dacă trei mărci nipone - Nissan, Honda şi Mitsubishi plus una a General Motors – Chevrolet - au zis „pas” evenimentului de pe malurile Mainului!

Deoarece un stand serios costă peste un milion de euro, cine nu şi-a făcut temele şi nu a proiectat noi modele pentru anul viitor nu-şi poate permite un stand la Internationale Automobile-Ausstellung (IAA). Şi totuşi, la a 63-a ediţie a Salonului german vor participa peste 20 de mărci cunoscute.

Mini Concept Coupé

La aniversarea a 50 de ani de la apariţia legendarului model Morris Mini-Minor, realizat de British Motor Corporation, inginerii de la Mini reafirmă potenţialul stilistic al acestei mărci. Păstrând alura inconfundabilă, designerii au realizat un prototip coupé care aduce un aer nou. Mini Concept Coupé va fi prezentat săptămâna aceasta la IAA.

Maşina măsoară 3.714 mm lungime, 1.683 mm lăţime şi 1.356 mm înălţime şi dispune de doar două locuri. Prototipul este animat de cel mai puternic propulsor disponibil pentru Mini în acest moment, John Cooper Works. Este vorba de un motor pe benzină, de 1,6 litri turbo, care oferă o putere de 211 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm. Cu ajutorul funcţiei „overboost”, puterea poate creşte pentru o scurtă perioadă de timp la 280 Nm.

De asemenea, Mini Coupé Concept a primit şi tehnologia „EfficientDynamics” de la BMW pe care a integrat-o sub brandul „Minimalism”. Aceasta presupune un sistem automat de oprire a motorului la stopuri şi repornirea lui la apăsarea acceleraţiei, înmagazinarea energiei pierdute în timpul frânării, dar şi folosirea unor anvelope cu frecare redusă.

Saab Sedan

image

O premieră a IAA este şi noul Saab 9-5 Sedan



O premieră a IAA este şi noul Saab 9-5 Sedan care va aduce o alternativă viabilă proaspătă în segmentul premium sedan.
Puritatea designului scandinav se combină cu expresia parbrizului curbat, moştenire a filiaţiei aviatice a companiei. Motorizările noului sedan sunt turbo. Clienţii vor putea alege trei variante de combustibil - benzină, diesel (cu un volum foarte mic al emisiilor de CO2, de doar 139g/km) şi etanol E85.

Oferta de motoare în patru cilindri cuprinde un motor turbodiesel de 2.0 litri şi 160 CP, precum şi un motor pe benzină de 2.0 litri de 220 CP. Vârful de gamă, un V6 turbo de 2.8 litri şi 300 CP, are un cuplu maxim de 400 Nm şi va fi oferit exclusiv cu Saab XWD. Se preconizează şi introducerea unui motor de 1,6 litri turbo benzină de 180 CP, dar şi a unui motor de 2.0 litri BioPower alimentat cu bioetanol E85. Toate trasmisiile sunt cu şase trepte.

Kia C’eed

image

Kia C’eed, un facelift asemănător cu Ford Fiesta


La trei ani de la apariţia primului model C’eed, Kia încearcă să reediteze succesul înregistrat în Europa cu un facelift cu aspect asemănător cu cel al lui Ford Fiesta. Sub capota modelului ce va fi prezentat la IAA se va afla un motor diesel de 2.0 litri, alte motoare fiind preparate pentru a diminua emisiile poluante cu aproximativ 5%. Se pare că va fi introdus şi un nou motor diesel, de 1,6 litri, echipat cu sistemul Star/Stop (denumit ISG).

Volvo C70 facelift

image

Volvo C70, un coupé elegant, dar şi un roadster care oferă bucuria de a călători



Suedezii vin şi ei la IAA cu noul Volvo C70, în variantă restilizată. Modificările de ordin estetic se regăsesc mai ales în partea frontală, unde există elemente preluate de la conceptul S60, în timp ce în partea posterioară se remarcă utilizarea luminilor cu LED. C70 rămâne o sinteză a două maşini într-una singură, un coupé elegant, dar şi un roadster care oferă bucuria de a călători. C70 va beneficia de trei motoare pe benzină (T5, de 230CP, un 2,4i, de 170CP şi un 2,4 de 140CP) şi două motoare diesel (D5, de 180CP şi un 2.0, de 136 CP).

Seat Leon Cupra R

image

Seat Leon Cupra R, cel mai sportiv şi mai puternic model din istoria companiei


Seat a prezentat la jumătatea lunii trecute noul Leon Cupra R. Potrivit producătorului, este cel mai sportiv şi puternic model din istoria companiei, maşina dispunând de un motor TSI 2.0 de 265 CP. Motorul respectă normele de poluare Euro 5 şi consumă în medie 8,5 litri la 100 de kilometri. Maşina atinge viteza de 250 km/h şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,2 secunde.

Slalom

McLaren MP4-12C, 100% britanic

image

McLaren a difuzat primele imagini ale lui MP4-12C, noul model construit în proporţie de 100% de compania britanică. McLaren dezvăluie că şasiul maşinii este construit integral din materiale compozite scumpe şi rezistente, denumind structura lui MP4-12C „Carbon MonoCell”.

Bolidul din Albion va fi echipat cu un motor V8 twin-turbo, de 3,8 litri, montat în poziţie central-posterioară, care dezvoltă 600 CP şi 600 Nm. Propulsorul este cuplat la o cutie automată cu două ambreiaje. McLaren intenţionează să înceapă producţia lui MP4-12C în 2011, iar maşina va costa aproximativ 180.000 de euro.

Mercedes SLS AMG, gata de start

image

Mercedes-Benz a lansat de curând informaţii oficiale despre supercarul SLS AMG ce va înlocui SLR McLaren începând cu primăvara viitoare. Designul noului SLS AMG aminteşte de legendarul Mercedes-Benz 300 SL, atât prin uşile de tip fluture, cât şi prin proporţiile şi linia generală a caroseriei.

Puterea bolidului teuton va fi asigurată de un motor amplasat central, un AMG V8, de 6,3 litri şi 571 CP obţinuţi la o turaţie de 6.800 rot./min. Cuplul maxim este de 650 Nm, la 4.750 de rotaţii. Şasiul SLS AMG este realizat din aluminiu, astfel că masa totală a maşinii depăşeşte cu puţin 1,6 tone. SLS AMG accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde şi atinge o viteză maximă de 315 km/h.

Cea mai lungă coloană de maşini Kia

image

Fanii şi posesorii români ai mărcii Kia vor încerca, la 10 octombrie, ora 14, să intre în Cartea Recordurilor Guinness, formând  cea mai lungă coloană de maşini aparţinând acestei mărci. Încercarea de a forma „Cea mai lungă coloană de modele Kia din lume” va avea loc cu ocazia întâlnirii naţionale Kia, ce se desfăşoară anual, în luna octombrie, la Bran, lângă Braşov.

Posesorii de automobile Kia  au mai încercat şi în luna februarie a acestui an doborârea acestui record, când au alcătuit pe şosea o coloană neîntreruptă de 124 de maşini. Detaliile despre eveniment şi programul complet al întâlnirii pot fi obţinute trimiţând o cerere pe adresa contact@clubnokia.ro.









Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite