Dacia a salvat Renault de la faliment. Cine spune asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacia este una dintre "poveştile de succes" din economia românească şi internaţională, a salvat grupul francez Renault, proprietarul uzinei auto, de la faliment şi reprezintă un model pentru ArcelorMittal Galaţi.

Declaraţia a fost făcută de directorul general al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo.

"Eu şi colegii mei din management avem un model de urmat. Ne-am raportat la standardele de la Dacia pentru că suntem realmente impresionaţi de povestea de succes de la Dacia. În şase-şapte ani au reuşit să schimbe tot din ceea ce era fosta uzină. Am o experienţă îndelungată în industria auto şi pot spune că, vizitând Dacia, observi că nu e nicio diferenţă între Dacia şi orice altă fabrică auto din vestul Europei în termeni de curăţenie, de management, de pricepere tehnică a oamenilor. Singura diferenţă e că cei de la Dacia au mai puţini roboţi. Dacia câştigă bani şi se poate spune că a salvat Renault de la faliment", a spus el la o dezbatere publică organizată la combinat, potrivit Mediafax.

Ribo a fost numit director general la ArcelorMittal Galaţi în luna februarie. În perioada 1997-2001 el a lucrat într-un departament denumit Customer Technical Service pentru industria auto, la Madrid.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite