Fiat şi Guangzhou construiesc Alfa Romeo chinezesc din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din 2012, automobilele Alfa Romeo vor fi fabricate şi în China
Din 2012, automobilele Alfa Romeo vor fi fabricate şi în China

O companie mixtă formată din Fiat şi Guangzhou Automobile Group vor produce Alfa Romeo în China din 2012. Legislaţia chinezească nu permite unui constructor auto străin să construiască o fabrică sau autovehicule fără a avea un parteneriat cu o companie locală.

Alfa Romeo nu va fi singura maşină produsă în China, Audi, BMW si Mercedes-Benz fac acelaşi lucru de mai mulţi ani şi au avut beneficii aduse de uriaşa piaţă de desfacere asiatică.

"Pe langa Fiat, după discuţii între acţionari, vom include şi Alfa Romeo în societatea mixtă", a declarat preşedintele firmei chineze, Zeng Qinghong, în faţa jurnaliştilor, la Salonul Auto de la Guangzhou, potrivit Automotive News.

El nu a precizat ce modele Alfa Romeo vor fi fabricate în China şi nici nu a menţionat un interval mai exact pentru începerea producţiei şi a livrărilor către clienţi.

Societatea mixtă, denumită Guangqi Fiat, va avea o capacitate de producţie initială de 140.000 automobile/an şi va fi dezvoltat ca un producător multi-brand, multi-produs.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite