Afacerile din comerţul auto au scăzut cu 2% în primele cinci luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afacerile din comerţul auto au scăzut cu 2,3% în primele cinci luni ca serie brută, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate s-au diminuat cu 1,9%, a anunţat luni INS.

Întreţinerea şi repararea motocicletelor a înregistrat un minus de 7%, comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a scăzut cu 4,3%, iar cel cu autovehicule cu 1,7%. Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au crescut cu 1,9%, transmite Mediafax.

Serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, au înregistrat o cifră de afaceri cu 2,5% mai micǎ comparativ cu perioada similară a anului trecut, scădere provenită din activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-6,4%) şi activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-1,1%).

Creşteri s-au înregistrat la activitǎţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor (6,5%), la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (5,4%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (3,3%).

Serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, au înregistrat în primele cinci luni o cifră de afaceri cu 2,9% mai micǎ comparativ cu perioada ianuarie-mai 2011.

În luna mai 2012, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţǎ de luna precedentă atât ca serie brută, cu 12,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 6,4% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,4%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut ca serie brută cu 3% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scǎzut faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,2%, respectiv cu 2,1%.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite