Cum arată una dintre cele mai vechi crame din România FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vincom Vrancea deţine una dintre cele mai vechi crame din România. Crama Beciul Domnesc este cea mai mare vinotecă profesională din România şi deţine peste 100.000 de sticle de vin, cele mai vechi datând din 1949.

Crama, monument istoric, inclus în programele de conservare UNESCO, a fost fondată în timpul domniei lui Ştefan cel Mare şi a fost renovată între 1834 -1839, în perioada domniei lui Mihail Sturdza.

FOTOGALERIE CU CRAMA BECIUL DOMNESC DIN VRANCEA

Crama Beciul Domnesc

„Înainte de privatizarea companiei Vincom(n.r- 1999), tatăl lui Varujan Vosganian a fost angajat al companiei şi el a dezvoltat crama, însă, de când a preluat cârma doamna Luchi Georgescu eu m-am ocupat de înmulţirea celor mai bune sortimente de vinuri", ne-a explicat oenologul, dar şi directorul general al Vincon Vrancea, Georgel Costache.

Cel mai bun sortiment de vin din crama Beciul Domnesc este un cabernet sauvignon din 1949, dar "acest vin nu este de vânzare", ne-a mai spus Costache. Întrebat ce gust are acest vin, Georgel Costache a spus: „Este un vin dumnezeiesc."

În ceea ce priveşte sortimentele de vin scoase la vânzare acestea sunt în număr de opt, patru albe şi patru roşi. „Preţurile vinurilor pornesc de la câteva sute de euro şi pot ajunge la 1.000 de euro", ne-a spus Luchi Georgescu, preşedintele Vincom Vrancea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite