Se caută tot mai mulţi angajaţi temporari. La ce valoare a ajuns această piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa serviciilor de angajare temporară a depăşit anul trecut valoarea de 100 de milioane de euro, în creştere cu peste 11% faţă de 2010, potrivit reprezentanţiilor Trenkwalder, companie ce oferă soluţii de recrutare şi angajare temporară.

„La finalul anului 2010 estimam o creştere de 7% în 2011 a acestei pieţe a serviciilor de recrutare pentru angajaţi pe durate de timp determinat, însă revenirea economiei a generat un avânt mai mare decât cel aşteptat. Acest reviriment mă face să estimez că şi anul acesta piaţa de profil va creşte cu cel puţin 5%, poate chiar cu 10%”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder.

Reprezentanţii Trenkwalder estimează că în 2012, angajaţii pe perioade de timp determinate vor avea o pondere în creştere în numărul total de angajaţi.

Angajatorii se bazează pe acest sistem datorită nevoii de a-şi ajusta numărul de angajaţi cu volumul de muncă generat de comenzi, precum şi de a beneficia de costuri operaţionale mai scăzute. Mai mult, avantajele acestui sistem au început să fie sesizate de tot mai multe companii medii şi mici.

Pe fondul creşterii generale din cursul anului 2011, ultimul trimestru a adus mai multe solicitări pentru angajare temporară în vestul şi centrul ţării, mai exact în Sibiu, Timişoara şi Arad, iar cele mai puţine cereri în ultimul trimestru din 2011 au venit din Cluj, Braşov şi Iaşi.

În 2012, în ceea ce priveşte numărul de solicitări, Sibiu şi Cluj îşi menţin aceleaşi poziţii ca şi până acum.

„Până acum, poziţiile de ingineri (doar în anumite domenii) şi cele de personal calificat pe meserii (sudori, lăcătuşi montatori etc.) s-au ocupat mai greu. În ianuarie 2012 am avut un număr de candidaţi mai mare pentru poziţiile care prezintă o experinţă similară, fără să fie necesară o calificare specifică”, a mai spus Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder.

Angajarea temporară  reprezintă o alternativă rentabilă pentru marile companii datorită dinamicităţii, flexibilităţii şi nu în ultimul rând datorită reducerii costurilor interne.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite