Băncile americane, profituri de 35,3 miliarde de dolari. Cele mai mari după 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Industria bancară din Statele Unite a înregistrat în primul trimestru al acestui an cele mai mari profituri după cele de la jumătatea anului 2007. Există totuşi indicii care arată că sectorul are dificultăţi să îşi revină complet după criza financiată.

Potrivit statisticilor instituţiei federale de asigurare a depozitelor –  FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation), citate de agenţia de presă Mediafax, pe primul trimestru al acestui an, sectorul bancar american a obţinut profituri de 35,3 miliarde de dolari, în creştere cu 6,6 miliarde de dolari, respectiv cu 22,9%, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Citeşte pe Forbes.ro care sunt problemele cu care se confruntă sectorul bancar din Europa

Creşterea s-a datorat însă în mare parte provizioanelor mai mici constituite pentru împrumuturile neperformante, iar băncile au restrâns creditarea în primul trimestru. Ceea ce, potrivit economiştilor şi analiştilor semnifică faptul că sectorul bancar american întârzie relansarea într-un proces sustenabil de revenire.

Veniturile nete din operaţiuni au crescut în intervalul analizat cu 5 miliarde de dolari, sau cu 3,1%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinute în principal de alte venituri decât cele din dobânzi.

Află aici rezultatul disputei dintre MasterCard şi Comisia Europeană pe tema comisioanelor de utilizare a cardurilor

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite