Orange şi Vodafone vor contesta amenzile aplicate de Consiliul Concurenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei (CC) a amendat Orange România şi Vodafone România cu 63 milioane de euro, pentru abuz de poziţie dominantă. Reprezentanţii celor două companii s-au declarat "surprinşi şi dezamăgiţi" de decizia CC şi au anunţat, marţi, că vor contesta în justiţie sancţiunea primită, ca fiind "neîntemeiată".

Citeşte şi:
Consiliul Concurenţei a amendat Orange şi Vodafone cu 63 de milioane de euro

Oficialii Orange au atras atenţia că amenda de 34,8 de milioane de euro pe care au primit-o pentru abuz de poziţie dominantă este rezultatul unei interpretări eronate a faptelor din dosar.

Orange: "Sancţiunea este nejustificată"

"Suntem profund surprinşi de această decizie, pe care o considerăm neîntemeiată având în vedere că se bazează pe o interpretare eronată a faptelor din dosarul cauzei. Astfel, sancţiunea aplicată este nejustificată şi Orange România va contesta aceasta decizie în instanţă", se arată într-un comunicat al Orange România.

"Investigaţia priveşte termenii şi condiţiile agreate între operatorii telecom pentru terminarea apelurilor internaţionale în România. Dorim să subliniem că obiectul investigaţiei nu se referă la relaţia dintre Orange România şi clienţii de telefonie mobilă din România", continuă comunicatul transmis de Orange

Reprezentanţii Vodafone, "surprinşi şi dezamăgiţi"

Totodată, compania Vodafone România, sancţionată cu plata a 28,3 de milioane de euro, a anunţat, la rândul ei, că va contesta decizia Consiliului Concurenţei. Oficialii operatorului s-au arătat "surprinşi şi dezamăgiţi" de decizia CC.

"Suntem surprinşi şi dezamăgiţi de decizia anunţată de Consiliul Concurenţei în investigaţia privind abuzul de poziţie dominantă faţă de operatorul Netmaster Communications. Vodafone România consideră că nu a intreprins nicio acţiune care să împiedice accesul Netmaster Communications la reţeaua sa, în vederea derulării traficului de apeluri internaţionale, punct de vedere exprimat şi pe parcursul investigaţiei. Vodafone România va contesta decizia Consiliului Concurenţei în justiţie", se precizează într-un comunicat al Vodafone România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite